Hvordan kan jeg redusere karbonavtrykket mitt på reise?

Skrevet av Phalguni Sharma

15. september 2023

Helse | Reise

Vi er blitt fortalt at det er et hull i ozonlaget.

Se hva som skyller på stranden

Og Herre, jeg tror, fra himmelen til havets overflate.

Vi tvinger Moder Natur i kne...

Så la oss legge igjen litt blått over oss.

La oss legge igjen litt grønt på bakken

Det er bare vårt å låne, la oss spare litt til i morgen.

La det ligge og gi det videre

-Låt av Alabama
reduksjon av karbonavtrykket

Jorden har mye å by på: vann, sollys, mat, magi, fascinasjon, energi, fred og kjærlighet. Ingen kan forstå dette bedre enn en reisende som omfavner verdens undere på vandring. De forstår jordens rikdom - dens intensitet, glans og raffinement - en uuttømmelig kilde til ærefrykt.

Denne fortryllelsen må bevares, slik at andre kan se og anerkjenne livets dype skjønnhet og de varige minnene det kan skape. Alt ved å være vitne til og sette pris på jordens fengslende skjønnhet. 

Det er her bærekraft kommer inn i bildet. Bærekraft er ikke begrenset til produksjonsindustrien. Det spiller også en viktig rolle i reiselivsbransjen. Bærekraft har gitt reiselivet et helt nytt perspektiv.

Hva menes med karbonavtrykk?

Karbonfotavtrykk refererer til utslipp av klimagasser gjennom ulike aktiviteter, som arbeid, reiser, matforbruk osv. Det måles i enheten CO2e/år, dvs. karbondioxidekvivalenter per år. Karbonfotavtrykk omfatter alt fra personlige til bedriftsmessige, nasjonale og økologiske fotavtrykk. Alle aktiviteter, forbruks- og produksjonssykluser og livsstilsvalg har et karbonavtrykk. For å redusere klimagassutslippene må man gjøre alt man kan for å redusere dem så mye som mulig.

Hva er bærekraftige reiser?

Bærekraftig reiseliv er en miljøbevisst tilnærming til reising som har som mål å påvirke klimaendringene i minst mulig grad. En betydelig del av de globale karbonutslippene, som er med på å eskalere klimakatastrofen, er forårsaket av reiseliv og turisme, inkludert reiser, matforbruk og overnatting.

Uansett hvor fantastisk en reiseopplevelse kan være, koster den mye ressurser og har en negativ innvirkning på jordkloden. For eksempel kan de enorme karbonutslippene fra flyreiser, vannforurensningen fra skip og cruise og opphopningen av engangsplastsøppel i miljøet bidra til forurensning på ulike måter. 

Bærekraftige reiser og reduksjon av karbonavtrykket

Bærekraftig turisme har som mål å begrense disse negative miljøpåvirkningene for å unngå at ressursene tar slutt. 

Måter å redusere karbonavtrykket på

  1. Ingen søppelkasting: Ikke kast søppel utenfor de angitte søppelkassene. Det er enda bedre å unngå å bruke engangsprodukter for å redusere avfallsmengden.
  2. Opplyse deg selv og andre: Lær deg selv og andre om bærekraft. Del dine erfaringer og oppmuntre andre til å gjøre det samme.
  3. Hold dyrelivet i fred: De ønsker å være like lite plaget som du ønsker å være av dem. La oss ikke inkludere aktiviteter som utnytter dyrelivet, for eksempel ridning. Fôr bare de dyrene du vanligvis fôrer for å unngå forstyrrelser i næringskjeden.
  4. Unngå å bruke toalettartikler fra hotellet: Det er en fin måte å redusere plastavfallet på hvis det er mulig å unngå å bruke toalettsaker fra hotellet. Du kan også velge en mer miljøvennlig måte å bære dem på ved å bruke sjampo, tannkremtabletter og andre nødvendigheter som gjenbrukbare bomullspads. På denne måten kan du gi ditt bidrag til mindre plastforbruk.
  5. Boikott plastposer! Det er unødvendig at du bærer med deg en eneste plastpose. Med så mange programmer på gang er det viktig å avstå fra å bruke plastposer. Prøv å be om et alternativ hvis du får en på reisen. 
  6. Ikke kast bort mat! Det er her det produseres mest karbonavfall. Prøv å nyte den lokale maten og ikke kast bort noe. 
Karbonavtrykk

Konklusjon

Det er ingen hemmelighet at den globale oppvarmingen fører til klimaendringer. Flere steder i verden ser vi hyppige hetebølger og tropiske stormer som forårsaker ødeleggelser. 

Bærekraftig reiseliv tar ikke bare vare på naturressursene, men også på kultur og samfunn. Det er viktig å respektere alt livet har å by på, inkludert nye opplevelser og mennesker, dyreliv og alt derimellom. La oss gjøre vårt for å redusere karbonavtrykket vårt og legge til rette for bærekraftig turisme. 

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...

Ikke vær en kalkun denne julen!

Ikke vær en kalkun denne julen!

I julen er det tid for å spre glede, kose seg med godsaker og skape minner for livet. Men midt i feststemningen og de glitrende lysene kommer også det uunngåelige stresset med å navigere på overfylte flyplasser, håndtere...