Måtte du få en meningsfull jom kippur 

Skrevet av Phalguni Sharma

22. september 2023

Reise

Yom Kippur, den helligste dagen i den jødiske kalenderen, er en dyp og reflekterende opplevelse, kjent som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyp forbindelse mellom den enkelte og det guddommelige. Ifølge jødisk tradisjon er det i løpet av Rosh Hashanah, også kjent som det jødiske nyttåret, at Gud skriver inn hver enkelt persons skjebne. Fortellingen fortsetter imidlertid, for ti dager etter Rosh Hashanah, på Jom Kippur, besegles denne skjebnen. I dette tidagersintervallet ligger det et potensial for en dyptgripende endring i skjebnen, som kan oppnås gjennom dydige handlinger og en oppriktig søken etter guddommelig tilgivelse.

Samling i nåde

Dette er tiden da det jødiske samfunnet forener seg i felles andakt og deltar i felles bønner for å søke tilgivelse, en rørende tradisjon kjent som Selichot. Yom Kippur, høydepunktet i jødisk observans, inntreffer hvert år den 10. dagen i den hebraiske måneden Tishrei. Vanligvis finner denne viktige dagen sted i slutten av september eller oktober. Festen begynner med den åndelig ladede Kol Nidre-seremonien ved solnedgang og avsluttes elegant kvelden etter.

Yom Kippur-tradisjoner

Yom Kippur er en dag for åndelig refleksjon og selvrenselse, der man faster i 25 timer. Mange jødiske tilhengere avstår fra å bruke strøm, kjøre bil, bruke telefon eller se på TV som et middel til selvransakelse og andakt.

Jom Kippur i Israel

Hvis du befinner deg i Israel under Jom Kippur eller planlegger å besøke landet, er det viktig å forberede seg på forhånd. De fleste forretninger, restauranter, offentlige fasiliteter og transporttjenester stenger flere timer før Jom Kippur begynner. Til og med Ben Gurion-flyplassen, Israels største flyplass, innstiller driften på denne høytidelige dagen.

Det er ingen strenge kjørerestriksjoner, men det kan forekomme stengte veier og avsperringer i enkelte områder. Det anbefales at du følger denne dagen med tålmodighet og lar deg omfavne av den meditative atmosfæren.

Nærbilde som viser bakfra av to jødiske menn som sitter sammen i en synagoge. De har bøyde hoder i bønn og bærer den tradisjonelle jødiske kalotten - også kjent som kippa eller kippa - på hodet. Horisontalt fargebilde med kopifelt.

Konklusjon

Det er svært viktig å respektere tradisjonene og skikkene i forbindelse med jom kippur hvis du befinner deg i Israel under denne høytiden. Sørg for å skaffe mat og nødvendige ingredienser på forhånd, da det er vanlig å tilberede måltidene selv. Faste er et alternativ for dem som velger det, men det er lurt å ikke planlegge omfattende aktiviteter, ettersom det kan være begrenset med hjelp til mat og reise utendørs. Nyt dagen ved å gå sakte, reflektere og fordype deg i de rike kulturelle aspektene ved byen. Det er en tid for indre utforskning og åndelig kontakt, der fokuset flyttes fra byens kjas og mas til de dypere aspektene ved jødisk kultur og tradisjon.

Ta en titt på vår varsling for ytterligere presisjon.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...