Waarschuwing voor alle Bandipur Forest Trekkers

Geschreven door Ronald St. John

7 januari 2014

Assistentie | Veiligheid | Situation Room | Reizen

Waarschuwing voor alle Bandipur Forest Trekkers

Risico van bosziekte Kyasanur

Als je gaat trekking in het Bandipur bos in de staat Karnataka in India, zorg voor voldoende bescherming tegen tekenbeten, zoals een tekenwerend middel en adequate kleding. Er is een uitbraak van Kyasanur Bosziekte (KFD), een door teken overgebrachte hemorragische koorts. Deze infectie kan zowel dieren, met name apen, als mensen treffen.

Wat is KFD?

Besmette teken brengen de infectie over. De symptomen zijn plotseling optredende koorts en hoofdpijn, gevolgd door hemorragische symptomen, zoals bloedingen in neus, keel en tandvlees, en maag- en darmbloedingen.

Er is geen specifieke behandeling voor deze infectie. Het herstel duurt ongeveer twee weken, maar de herstelperiode is meestal erg lang en duurt enkele maanden. Er zal sprake zijn van spierpijn en zwakte die lichamelijke activiteiten gedurende deze periode beperken.

Waar is KFD?

KFD komt alleen voor in vijf districten van Karnataka in India, waaronder het Bandipur National Park in het district Chamarajanagar.

Hoe tekenbeten te voorkomen

  1. Gebruik een tekenwerend middel met 20 tot 30% DEET (N, N-diethyl-m-toluamide) op blootgestelde huid en kleding voor een bescherming die tot enkele uren duurt. Als u uw insectenwerend middel bent vergeten, zullen de boswachters u een tekenwerend middel leveren om tekenbeten te voorkomen.
  2. Gebruik producten die permethrine bevatten op kleding. Behandel kleding en uitrusting, zoals laarzen, broeken, sokken en tenten. Het middel blijft meerdere keren wassen. Voorbehandelde kleding is verkrijgbaar en blijft tot 70 wasbeurten beschermd.
  3. Controleer uw hele lichaam regelmatig met behulp van een spiegel op moeilijk zichtbare plaatsen voor aangehechte teken en verwijder ze onmiddellijk.
  4. Controleer je uitrusting op eventuele "passagier" teken.

Er bestaat ook een vaccin tegen deze ziekte. De vaccinaties worden vooral gegeven in Chikmagalur, Udupi, Dakshina Kannada, Shimoga en Bangalore. Vorig jaar waren er 21 verdachte gevallen van KFD en 12 daarvan werden door laboratoriumtests bevestigd.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Jom Kippoer, de heiligste dag op de Joodse kalender, is een diepgaande en reflectieve ervaring die bekend staat als de Verzoendag. Het symboliseert een diepgaande verbinding tussen individuen en het goddelijke. Volgens de Joodse traditie wordt tijdens Rosj Hasjana, ook wel bekend als de...

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN OP DE GRENS DOMINICAANSE REPUBLIEK - HAITI Door een aanhoudend conflict over de aanleg van een waterkanaal van een gedeelde rivier blijft de situatie gespannen aan de grens tussen de Dominicaanse Republiek en Haïti. De autoriteiten van de Dominicaanse Republiek zijn gestopt met het uitgeven van visa...

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Er wordt ons verteld dat er een gat in de ozonlaag zit Kijk eens wat er op het strand aanspoelt En Heer, ik geloof, van de hemel tot de zeeën We brengen Moeder Natuur op haar knieën Dus laten we wat blauw boven ons achterlaten Laten we wat groen op de grond achterlaten Het is alleen van ons om te lenen,...