Wat u moet weten over pandemieën

Geschreven door Madeline Sharpe

21 oktober 2014

Gezondheid | Reizen

Wat u moet weten over pandemieën

Deze prachtige infographic werd ons toegestuurd door onze vrienden bij Verpleegschool Hub. Het geeft een geweldig overzicht van pandemieën en wij zijn vooral gecharmeerd van het gedeelte over de geschiedenis.

Pandemieën zijn besmettelijke ziekten die zich via menselijke populaties verspreiden over een groot gebied, meestal meerdere landen. Wanneer een pandemie minder een pandemie wordt en meer verankerd of gestabiliseerd raakt in een bevolking is niet helemaal duidelijk. Sommigen noemen tuberculose bijvoorbeeld geen pandemie meer omdat het zo alomtegenwoordig is in de wereld, maar uitbraken van meerdere, geneesmiddelresistente stammen gaan door.

Hoe dan ook, de onderstaande infographic belicht enkele van de belangrijkste pandemieën uit heden en verleden, maar laten we HIV en malaria niet vergeten! Er leven meer dan 35 miljoen mensen met HIV en het is verantwoordelijk voor meer dan 1 miljoen doden per jaar. Elk jaar besmet malaria tussen 200 en 300 miljoen mensen en resistentie tegen medicijnen wordt snel een probleem. Malaria is verantwoordelijk voor meer dan 600.000 doden per jaar.

De onderstaande infographic is goed doordacht en benadrukt het belang van het monitoren van infectieziekten over de hele wereld!

Internationale pandemieën
Volg en like ons:

Verwante artikelen

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Op dit moment heeft Sitata alle reizigers geïdentificeerd en geïnformeerd over de gebeurtenissen. Als u van plan bent om in de nabije toekomst naar Israël of de Palestijnse gebieden te reizen, let dan op het volgende. Onze verzekeraar, United...

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

De feestdagen zijn een tijd om vreugde te verspreiden, te genieten van heerlijke lekkernijen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Maar te midden van de feestvreugde en twinkelende lichtjes is er ook de onvermijdelijke stress van het navigeren door overvolle luchthavens, omgaan met reis...