Wat u moet weten over pandemieën

Geschreven door Madeline Sharpe

21 oktober 2014

Gezondheid | Reizen

Wat u moet weten over pandemieën

Deze prachtige infographic werd ons toegestuurd door onze vrienden bij Verpleegschool Hub. Het geeft een geweldig overzicht van pandemieën en wij zijn vooral gecharmeerd van het gedeelte over de geschiedenis.

Pandemieën zijn besmettelijke ziekten die zich via menselijke populaties verspreiden over een groot gebied, meestal meerdere landen. Wanneer een pandemie minder een pandemie wordt en meer verankerd of gestabiliseerd raakt in een bevolking is niet helemaal duidelijk. Sommigen noemen tuberculose bijvoorbeeld geen pandemie meer omdat het zo alomtegenwoordig is in de wereld, maar uitbraken van meerdere, geneesmiddelresistente stammen gaan door.

Hoe dan ook, de onderstaande infographic belicht enkele van de belangrijkste pandemieën uit heden en verleden, maar laten we HIV en malaria niet vergeten! Er leven meer dan 35 miljoen mensen met HIV en het is verantwoordelijk voor meer dan 1 miljoen doden per jaar. Elk jaar besmet malaria tussen 200 en 300 miljoen mensen en resistentie tegen medicijnen wordt snel een probleem. Malaria is verantwoordelijk voor meer dan 600.000 doden per jaar.

De onderstaande infographic is goed doordacht en benadrukt het belang van het monitoren van infectieziekten over de hele wereld!

Internationale pandemieën
Volg en like ons:

Verwante artikelen

Tips voor reizen met verschillende vaardigheden

Tips voor reizen met verschillende vaardigheden

Het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een handicap stelt dat regeringen, toerismebureaus en andere belanghebbenden in de horeca en het toerisme maatregelen moeten nemen om toerisme en vrijetijdsbesteding gemakkelijker te maken voor...

Plan een zomerreis naar Italië met onze gids

Plan een zomerreis naar Italië met onze gids

Heeft u ook een wervelwind van zwervers naar Italië opgemerkt? Is uw nieuwsgierigheid niet gewekt? Het zal wel het hoogseizoen zijn, maar is er meer aan de hand? Dit is uw teken om uw koffers te pakken en te duiken in de wereld van stranden,...