Wees voorzichtig bij het eten van ijs in India tijdens het reizen

Geschreven door Ronald St. John

23 februari 2015

Gezondheid | Reizen

Wees voorzichtig bij het eten van ijs in India tijdens het reizen

Er zijn berichten van een toename van gevallen van geelzucht (hepatitis), tyfus en diarree in Chennai. Een belangrijke bron van deze ziekten is vermoedelijk het vermalen ijs dat in drankjes wordt gebruikt. Veel kraampjes in Chennai die vers vruchtensap verkopen, gebruiken liever goedkoper commercieel ijs, dat afkomstig is van visverkopers. Deze plakken ijs worden gemaakt in eenheden zonder vergunning en kunnen bacteriën bevatten zoals Escherichia coli en salmonella, samen met chemicaliën zoals lood en arsenicum. Wegens personeelsgebrek worden de ijsfabrieken zelden door ambtenaren geïnspecteerd. Bovendien wordt het toezicht belemmerd door het ontbreken van kwaliteitsnormen en richtlijnen voor de productie van ijs. Ambtenaren die ijsfabrieken hebben bezocht melden dat de meeste van hen een onhygiënische omgeving hebben. Ze gebruiken onbehandeld water uit boorputten of watertankwagens, en de ijsblokken worden soms verpakt in vuile zakken en door werknemers met blote handen gehanteerd. Ambtenaren merken op dat het bijna onmogelijk is om het ijs te controleren dat door een groot aantal straatverkopers wordt gebruikt. Alleen een paar topclubs en hotels in de stad kopen ijs dat is gemaakt van behandeld water.

Wees voorzichtig tijdens uw reizen

Deze situatie is niet uniek. In de meeste tropische ontwikkelingslanden kan ijs in vruchtensappen, frisdranken en cocktails een belangrijke bron van ernstige ziekten zijn. Door ijs te vermijden, vooral van straatverkopers, kunt u veilig en gezond reizen.

Met dank aan Andy Wright voor het gebruik van zijn foto in de afbeelding.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Op dit moment heeft Sitata alle reizigers geïdentificeerd en geïnformeerd over de gebeurtenissen. Als u van plan bent om in de nabije toekomst naar Israël of de Palestijnse gebieden te reizen, let dan op het volgende. Onze verzekeraar, United...

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

De feestdagen zijn een tijd om vreugde te verspreiden, te genieten van heerlijke lekkernijen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Maar te midden van de feestvreugde en twinkelende lichtjes is er ook de onvermijdelijke stress van het navigeren door overvolle luchthavens, omgaan met reis...