Ebola in West-Afrika - is het afgelopen?

Geschreven door Ronald St. John

10 november 2015

Gezondheid | Reizen

Ebola in West-Afrika - is het afgelopen?

Na meer dan 28.000 gevallen en ongeveer 11-12.000 doden in Guinee, Liberia en Sierra Leone, en na enorme inspanningen om de ziekte onder controle te krijgen en levens te redden, is het einde van de grootste ebola-epidemie ooit wellicht nabij. Alleen Guinee heeft nieuwe gevallen gemeld, ongeveer 3 per week. Omdat er in Sierra Leone al meer dan 42 dagen (tweemaal de incubatietijd voor de ziekte) geen nieuwe gevallen meer zijn geweest, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie Sierra Leone per 7 november ebola-vrij verklaard. Liberia werd begin september van dit jaar ebolavrij verklaard.

Het is nooit nodig geweest om tijdens deze epidemie niet naar deze landen te reizen. Gezien de wijze waarop dit virus wordt overgedragen, was en is het risico van blootstelling voor de algemene reiziger zeer laag. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Gezondheidswerkers die zieke patiënten met ebola verzorgen, of familieleden die directe zorg verlenen aan besmette personen, of personen die helpen bij onveilige begrafenisrituelen lopen een veel groter risico om besmet te raken.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Tragedie met de trein in Odisha

Tragedie met de trein in Odisha

Op 2 juni werd een drievoudig treinongeluk gemeld op het Bahanaga Bazar treinstation in Balasore, Odisha. Bij het ongeluk waren een goederentrein en 2 passagierstreinen betrokken, de Shalimar-Chennai Coromandel Express en de Bengaluru-Howrah Express. Het dodelijkste ongeluk in twee decennia...

AI en reizen: Een revolutie in de manier waarop we reizen

AI en reizen: Een revolutie in de manier waarop we reizen

De reisindustrie omarmt revoluties om uitzonderlijke ervaringen en diensten te kunnen bieden. Terwijl FinTech floreert, ondergaan reizen en toerisme belangrijke transformaties. Personalisatie is nu een economische "behoefte". Erkennend dat geen twee reizen hetzelfde zijn,...

Razende bosbranden in verschillende Canadese provincies

Razende bosbranden in verschillende Canadese provincies

In april richtte een ijsstorm in Ontario en Quebec zware verwoestingen aan, met dodelijke slachtoffers en een grootschalige verstoring van de stroomvoorziening tot gevolg. Toen de maand mei begon, werden de temperaturen warmer, en ontembare bosbranden troffen verschillende Canadese provincies, waaronder...