Waarom u uw anti-malaria medicatie moet innemen

Geschreven door Ronald St. John

6 juni 2017

Gezondheid | Reizen

Waarom u uw anti-malaria medicatie moet innemen

Mensen reizen naar plaatsen waar je nog steeds malaria kunt krijgen, en sommigen onthouden om voor hun reis anti-malariamedicijnen te halen. Sommige mensen herinneren zich zelfs om de voorgeschreven medicatie in te nemen. In combinatie met eenvoudige maatregelen om het aantal muggensteken te verminderen, kun je een behoorlijk zorgeloze reis hebben. Maar als je geen anti-malaria medicatie krijgt, heb je ofwel geluk en krijg je geen malaria, ofwel pech en word je echt ziek.

Een patiënt in een groot ziekenhuis in Hong Kong is een voorbeeld van wat er kan gebeuren. Deze 40-jarige patiënt ging naar de spoedeisende hulp na terugkomst van een buitenlandse reis. De patiënte had hoest, koorts, keelpijn en spierpijn. Hoewel haar werd gevraagd naar mogelijke reizen, vertelde ze niet dat ze ongeveer 10 dagen in Ghana was geweest voordat ze naar huis terugkeerde en ziek werd. Zonder deze informatie stelden de artsen vast dat zij een infectie van de bovenste luchtwegen had (een gewone verkoudheid).

Na een korte tijd thuis kwam ze terug met buikpijn, braken en bloed in haar urine. Bloedonderzoek wees uit dat er problemen waren met haar lever, en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Op dat moment kwam de reisgeschiedenis aan het licht. Tegen de middag van haar opname raakte ze echter bewusteloos door een zwelling in haar hersenen. Ze had cerebrale (hersen) malaria. Er werd een behandeling tegen malaria gestart, maar ze bleef in kritieke toestand.

Kan dit jou overkomen? Ja, dat kan. Hoewel dit probleem niet zo vaak voorkomt onder reizigers, overkomt het mensen die terugkeren naar hun thuisland na blootstelling aan malaria zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Laat het je niet gebeuren! Speel niet met de kansen! Als je naar malariagebieden reist, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen, waaronder het nauwgezet innemen van anti-malariamedicijnen.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Razende bosbranden in verschillende Canadese provincies

Razende bosbranden in verschillende Canadese provincies

In april richtte een ijsstorm in Ontario en Quebec zware verwoestingen aan, met dodelijke slachtoffers en een grootschalige verstoring van de stroomvoorziening tot gevolg. Toen de maand mei begon, werden de temperaturen warmer, en ontembare bosbranden troffen verschillende Canadese provincies, waaronder...

Tips voor reizen met verschillende vaardigheden

Tips voor reizen met verschillende vaardigheden

Het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een handicap stelt dat regeringen, toerismebureaus en andere belanghebbenden in de horeca en het toerisme maatregelen moeten nemen om toerisme en vrijetijdsbesteding gemakkelijker te maken voor...