Waarom u uw anti-malaria medicatie moet innemen

Geschreven door Ronald St. John

6 juni 2017

Gezondheid | Reizen

Waarom u uw anti-malaria medicatie moet innemen

Mensen reizen naar plaatsen waar je nog steeds malaria kunt krijgen, en sommigen onthouden om voor hun reis anti-malariamedicijnen te halen. Sommige mensen herinneren zich zelfs om de voorgeschreven medicatie in te nemen. In combinatie met eenvoudige maatregelen om het aantal muggensteken te verminderen, kun je een behoorlijk zorgeloze reis hebben. Maar als je geen anti-malaria medicatie krijgt, heb je ofwel geluk en krijg je geen malaria, ofwel pech en word je echt ziek.

Een patiënt in een groot ziekenhuis in Hong Kong is een voorbeeld van wat er kan gebeuren. Deze 40-jarige patiënt ging naar de spoedeisende hulp na terugkomst van een buitenlandse reis. De patiënte had hoest, koorts, keelpijn en spierpijn. Hoewel haar werd gevraagd naar mogelijke reizen, vertelde ze niet dat ze ongeveer 10 dagen in Ghana was geweest voordat ze naar huis terugkeerde en ziek werd. Zonder deze informatie stelden de artsen vast dat zij een infectie van de bovenste luchtwegen had (een gewone verkoudheid).

Na een korte tijd thuis kwam ze terug met buikpijn, braken en bloed in haar urine. Bloedonderzoek wees uit dat er problemen waren met haar lever, en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Op dat moment kwam de reisgeschiedenis aan het licht. Tegen de middag van haar opname raakte ze echter bewusteloos door een zwelling in haar hersenen. Ze had cerebrale (hersen) malaria. Er werd een behandeling tegen malaria gestart, maar ze bleef in kritieke toestand.

Kan dit jou overkomen? Ja, dat kan. Hoewel dit probleem niet zo vaak voorkomt onder reizigers, overkomt het mensen die terugkeren naar hun thuisland na blootstelling aan malaria zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Laat het je niet gebeuren! Speel niet met de kansen! Als je naar malariagebieden reist, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen, waaronder het nauwgezet innemen van anti-malariamedicijnen.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN OP DE GRENS DOMINICAANSE REPUBLIEK - HAITI Door een aanhoudend conflict over de aanleg van een waterkanaal van een gedeelde rivier blijft de situatie gespannen aan de grens tussen de Dominicaanse Republiek en Haïti. De autoriteiten van de Dominicaanse Republiek zijn gestopt met het uitgeven van visa...

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Er wordt ons verteld dat er een gat in de ozonlaag zit Kijk eens wat er op het strand aanspoelt En Heer, ik geloof, van de hemel tot de zeeën We brengen Moeder Natuur op haar knieën Dus laten we wat blauw boven ons achterlaten Laten we wat groen op de grond achterlaten Het is alleen van ons om te lenen,...

Storm Daniel richt ravage aan in Libië, geteisterd door conflict

Storm Daniel richt ravage aan in Libië, geteisterd door conflict

Storm Daniël: Oorsprong en aard Storm Daniël ontwikkelde zich in Griekenland en kreeg zijn naam van de Griekse Nationale Meteorologische Dienst. Het bleek de dodelijkste en duurste mediterrane tropische cycloon te zijn die in 2023 werd geregistreerd. Rond 4 en 5 september werd de storm...