Waarom anti-malaria medicijnen nemen?

Geschreven door Ronald St. John

16 augustus 2019

Zakelijk | Gezondheid | Reizen

Waarom anti-malaria medicijnen nemen?

Malaria lijkt af en toe in het nieuws te zijn.

Veel mensen reizen naar plaatsen waar je malaria kunt krijgen, en sommigen onthouden om voor hun reis anti-malaria medicatie te halen. Sommige mensen herinneren zich zelfs om hun voorgeschreven medicatie in te nemen. In combinatie met eenvoudige maatregelen om het aantal muggenbeten te verminderen, kun je een vrij zorgeloze reis hebben. Maar als u geen anti-malariamedicatie krijgt voordat u vertrekt, zijn er twee uitkomsten: ofwel hebt u geluk en krijgt u geen malaria, ofwel hebt u pech en wordt u echt ziek.

Een patiënt in een groot ziekenhuis in Hong Kong is een voorbeeld van wat er kan gebeuren. Deze 40-jarige reizigster ging naar de spoedeisende hulp na terugkomst van een buitenlandse reis. Ze had hoest, koorts, keelpijn en spierpijn. Hoewel haar werd gevraagd naar mogelijke reizen, vertelde ze niet dat ze ongeveer 10 dagen in Ghana was geweest voordat ze naar huis terugkeerde en ziek werd. Zonder deze informatie stelden de artsen vast dat zij een infectie van de bovenste luchtwegen had (een gewone verkoudheid).

Na een korte tijd thuis kwam ze terug met buikpijn, braken en bloed in haar urine. Bloedonderzoek wees uit dat er problemen waren met haar lever, en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Op dat moment kwam haar reisverleden aan het licht. Tegen de middag van haar opname raakte ze echter bewusteloos door een zwelling in haar hersenen. Ze had cerebrale (hersen) malaria. Er werd een behandeling tegen malaria gestart, maar ze bleef in kritieke toestand.

Kan dit jou overkomen? Ja, dat kan. Hoewel dit probleem niet zo vaak voorkomt onder reizigers, overkomt het mensen die terugkeren naar hun thuisland na blootstelling aan malaria zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Laat het je niet gebeuren! Speel niet met de kansen! Als je naar malariagebieden reist, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen, waaronder het nauwgezet innemen van anti-malariamedicijnen.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Plan een zomerreis naar Italië met onze gids

Plan een zomerreis naar Italië met onze gids

Heeft u ook een wervelwind van zwervers naar Italië opgemerkt? Is uw nieuwsgierigheid niet gewekt? Het zal wel het hoogseizoen zijn, maar is er meer aan de hand? Dit is uw teken om uw koffers te pakken en te duiken in de wereld van stranden,...

Haïti - On The Edge

Haïti - On The Edge

Op 15 mei 2023 vroeg secretaris-generaal van de Verenigde Naties (V.N.) António Guterres de internationale gemeenschap om in te grijpen en waarschuwde dat de tragische situatie van Haïti de veiligheid van het Caribisch gebied en daarbuiten in gevaar brengt.Guterres drong er bij de internationale gemeenschap op aan om...