Waarom anti-malaria medicijnen nemen?

Geschreven door Ronald St. John

16 augustus 2019

Zakelijk | Gezondheid | Reizen

Waarom anti-malaria medicijnen nemen?

Malaria lijkt af en toe in het nieuws te zijn.

Veel mensen reizen naar plaatsen waar je malaria kunt krijgen, en sommigen onthouden om voor hun reis anti-malaria medicatie te halen. Sommige mensen herinneren zich zelfs om hun voorgeschreven medicatie in te nemen. In combinatie met eenvoudige maatregelen om het aantal muggenbeten te verminderen, kun je een vrij zorgeloze reis hebben. Maar als u geen anti-malariamedicatie krijgt voordat u vertrekt, zijn er twee uitkomsten: ofwel hebt u geluk en krijgt u geen malaria, ofwel hebt u pech en wordt u echt ziek.

Een patiënt in een groot ziekenhuis in Hong Kong is een voorbeeld van wat er kan gebeuren. Deze 40-jarige reizigster ging naar de spoedeisende hulp na terugkomst van een buitenlandse reis. Ze had hoest, koorts, keelpijn en spierpijn. Hoewel haar werd gevraagd naar mogelijke reizen, vertelde ze niet dat ze ongeveer 10 dagen in Ghana was geweest voordat ze naar huis terugkeerde en ziek werd. Zonder deze informatie stelden de artsen vast dat zij een infectie van de bovenste luchtwegen had (een gewone verkoudheid).

Na een korte tijd thuis kwam ze terug met buikpijn, braken en bloed in haar urine. Bloedonderzoek wees uit dat er problemen waren met haar lever, en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Op dat moment kwam haar reisverleden aan het licht. Tegen de middag van haar opname raakte ze echter bewusteloos door een zwelling in haar hersenen. Ze had cerebrale (hersen) malaria. Er werd een behandeling tegen malaria gestart, maar ze bleef in kritieke toestand.

Kan dit jou overkomen? Ja, dat kan. Hoewel dit probleem niet zo vaak voorkomt onder reizigers, overkomt het mensen die terugkeren naar hun thuisland na blootstelling aan malaria zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Laat het je niet gebeuren! Speel niet met de kansen! Als je naar malariagebieden reist, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen, waaronder het nauwgezet innemen van anti-malariamedicijnen.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Op dit moment heeft Sitata alle reizigers geïdentificeerd en geïnformeerd over de gebeurtenissen. Als u van plan bent om in de nabije toekomst naar Israël of de Palestijnse gebieden te reizen, let dan op het volgende. Onze verzekeraar, United...

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

De feestdagen zijn een tijd om vreugde te verspreiden, te genieten van heerlijke lekkernijen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Maar te midden van de feestvreugde en twinkelende lichtjes is er ook de onvermijdelijke stress van het navigeren door overvolle luchthavens, omgaan met reis...

De beste stranden voor winterreizen: Seizoensgebonden rust

De beste stranden voor winterreizen: Seizoensgebonden rust

Wanneer de zomer overgaat in de winter, betekent dat niet het einde van de strandavonturen. Sterker nog, sommige van de beste strandervaringen zijn te vinden tijdens het winterseizoen. Koelere temperaturen, minder mensenmassa's en prachtige gebladerte maken van de winter een ideale tijd om de kust te verkennen....