À savoir avant de partir: voyager avec des enfants

Geschreven door Kelsey Drummond

22 december 2020

Gezondheid | Veiligheid | Reizen

U wilt dat uw reis zo goed mogelijk verloopt. Soms kan een reis met kinderen dit moeilijk maken. Hier is een lijst met dingen die u moet weten voordat u vertrekt om uw reis te vergemakkelijken.

Avant votre départ

Het is mogelijk om veel stress in verband met de reis te voorkomen als u vóór uw vertrek enkele onderzoeken verricht. Hier volgen enkele punten die u moet controleren voor een reis zonder problemen:

  • Desbestemmingen aangepast aan kinderen: sommige bestemmingen zijn beter aangepast aan kinderen vanwege verschillende factoren. Als u met kinderen reist, zoek dan naar bestemmingen met restaurants, toeristische attracties en hotels die zich tot kinderen richten of deze accepteren.
  • AssurantieDe reisverzekering verzekert de gemoedsrust van alle reizigers. De polissen dekken zowel het verlies van bagage als de medische kosten in het buitenland. Het is belangrijk om te weten waarvoor u verzekerd bent, dus lees altijd uw polissen!
  • VaccinsSommige landen vereisen dat kinderen en volwassenen gevaccineerd worden tegen bepaalde virussen die je normaal niet tegenkomt, zoals fèvre jaune. Neem uw vaccinatieboekje mee op reis!

In dit verband bestaan er andere documenten die de ouders of de opvoeders van de kinderen moeten hebben voordat zij het land verlaten, met name

  • PasseportHet is belangrijk dat uw kind een paspoort heeft, want dat is een van de eenvoudigste manieren waarover de autoriteiten beschikken om de identiteit van een kind te bevestigen. Zorg er ook voor dat u een identiteitsbewijs bij u hebt, zoals een geboortecertificaat of een burgerschapskaart, om identificatieproblemen te voorkomen.
  • Lettre toestemming: als u met uw kind reist zonder de aanwezigheid van zijn tweede ouder, moet u ook een toestemmingsverklaring bij u hebben waaruit blijkt dat uw kind toestemming heeft om naar het buitenland te reizen. Hoewel deze verplichting niet in alle landen geldt, moet u de voorwaarden voor binnenkomst op uw bestemming vooraf controleren om zeker te zijn.
  • Accords de garde parentale: Si vous voyagez avec votre enfant et si vous avez un accord de garde avec l'autre parent, assurez-vous d'avoir une copie avec vous pendant votre voyage.

Het is de plicht van de verantwoordelijken van de luchthaven om ervoor te zorgen dat de reizende kinderen zich in goede gezondheid bevinden. Het feit om over deze documenten te beschikken versnelt de zaken. Men moet ook overwegen deze bij zich te dragen tijdens een lange reis:

  • Medicijnen en bestellingen: u dient ervoor te zorgen dat u tijdens uw reis niet in aanraking komt met geneesmiddelen. Besef dat bepaalde geneesmiddelen die in uw land gemakkelijk verkrijgbaar zijn, verboden of moeilijk verkrijgbaar kunnen zijn wanneer u in het buitenland bent. Respecteer steeds de plaatselijke wetgeving met betrekking tot uw bestellingen en geneesmiddelen.
  • Nourriture, snacks, formules: Vérifiez auprès de la compagnie aérienne ou d'une autre agence de transport avant d'apporter de la nourriture pendant votre voyage. Als u gemachtigd bent, breng dan een kaartje mee om te voorkomen dat u iets mist! Wees voorzichtig en vermijd het meenemen van colli die courante allergieën bevatten, zoals de noix. Als u met een baby of een baby reist, verzeker u er dan van dat u voldoende maternit-lait ter beschikking heeft voor uw reis. De meeste luchtvaartautoriteiten autoriseren de voedingsmiddelen voor baby's, de voorbereidingen voor baby's of de materiele drank in een grotere hoeveelheid dan 100 ml, op voorwaarde dat ze apart worden verspreid en gecontroleerd door de veiligheidsdiensten.
  • Divertissement: niemand mag zich vervelen tijdens een lange reis, zeker niet de kinderen! Het is belangrijk om boeken of ander vermaak mee te nemen om de vakantie goed te laten verlopen. Probeer geen speelgoed mee te nemen dat op een arm lijkt of als zodanig kan worden opgevat.

À l'étranger

U hebt al dit werk gedaan om uw reis zonder problemen te laten verlopen voor uw vertrek, laat nooit een onoplettend evenement in het buitenland verloren gaan! Sitata biedt een complete applicatie voor reisveiligheid die u kan helpen uw veiligheid en die van uw gezin te garanderen tijdens uw verblijf in het buitenland. Dankzij de applicatie Sitata kunt u de laatste waarschuwingen ontvangen op het gebied van gezondheid en veiligheid, de aanbevolen vaccinaties en telegeneeskunde, evenals andere informatie over reisgerelateerde problemen, zodat uw vakantie zonder zorgen kan verlopen.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Jom Kippoer, de heiligste dag op de Joodse kalender, is een diepgaande en reflectieve ervaring die bekend staat als de Verzoendag. Het symboliseert een diepgaande verbinding tussen individuen en het goddelijke. Volgens de Joodse traditie wordt tijdens Rosj Hasjana, ook wel bekend als de...

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN OP DE GRENS DOMINICAANSE REPUBLIEK - HAITI Door een aanhoudend conflict over de aanleg van een waterkanaal van een gedeelde rivier blijft de situatie gespannen aan de grens tussen de Dominicaanse Republiek en Haïti. De autoriteiten van de Dominicaanse Republiek zijn gestopt met het uitgeven van visa...

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Er wordt ons verteld dat er een gat in de ozonlaag zit Kijk eens wat er op het strand aanspoelt En Heer, ik geloof, van de hemel tot de zeeën We brengen Moeder Natuur op haar knieën Dus laten we wat blauw boven ons achterlaten Laten we wat groen op de grond achterlaten Het is alleen van ons om te lenen,...