Asesoramiento de expertos: Gestión del riesgo de los viajes durante el Covid-19

Geschreven door Kayla Meirinho

22 december 2020

Gezondheid | Veiligheid | Reizen

John, epidemiólogo, ex Gerente Federal de la Respuesta a la epidemia de SRAS in el Canadá, ex Director General del Centro de Preparación y Respuesta ante Emergencias y ontwikkelaar van het Red Mundial de Información sobre Salud Pública, het eerste digitale detectiesysteem voor ziekten in de wereld.

Manejo de los riesgos de los viajes

Er zijn altijd risico's en veranderingen die zich bij elke reis kunnen voordoen. In het geval van besmettelijke ziekten hangt het risico voor de individuele reiziger sterk af van wat hij doet, waarheen hij reist en hoe hij zijn risico's beheerst wanneer hij op zijn bestemming aankomt.

Voorbeelden van risico's

Suiza es el hogar de una condición poco conocida conocida como encefalitis transmitida por garrapatas, que se puede contraer de una garrapata. El riesgo dependerá en gran medida de si está haciendo senderismo o acampando donde puede estar expuesto a las garrapatas. Als u in Ginebra bent, is uw risico vrijwel nihil.

Nog een voorbeeld voor degenen die naar Thailand gaan. Als u naar Bangkok gaat, is de kans op malaria gering; maar als u in de natuur gaat wandelen, is de kans op malaria veel groter.

En resumen, lo que haces marca la diferencia.

Covid-19

El Covid-19 is een beetje anders dan de vorige voorbeelden, en wel om verschillende redenen.

  • Het is een ademhalingsziekte die van persoon tot persoon wordt overgedragen.
  • Nu is hij overal aanwezig, behalve misschien in afgelegen eilanden. Het risico is over het algemeen groter omdat het veel voorkomt.

El Covid-19 puede adquirirse en cualquier lugar. Dicht bij de mensen en in concurrerende ruimten bevinden verhoogt het risico. Vliegvelden, openbaar vervoer, verblijf in hotels, ze hebben allemaal hun eigen risico's en verschillende niveaus van interactie met de mensen.

Omdat de Covid-19 gemakkelijk overdraagbaar is, is het raadzaam om voor uw eigen veiligheid en die van de anderen, een doek te gebruiken. Het is ook zeer raadzaam de handen regelmatig te desinfecteren en te wassen. De instellingen hebben hun sociale afstandsmaatregelen en hun gezondheidsbeleid verbeterd.

Si pasas el tiempo saltando en diferentes pubs, yendo a ver atracciones turísticas atestadas, yendo en transporte público, tendrás un riesgo mayor que aquellos que no participan en esas actividades. Als u de tijd doorbrengt in uw eigen auto, in uw eigen woning verblijft, de tijd doorbrengt in grotere buitenruimten zonder agglomeraties, dan heeft u een goed werk verricht om uw blootstelling en het risico op COVID-19 te minimaliseren.

De manier waarop u zich gedraagt in uw dagelijks leven, wat u doet tijdens de reis en wat u doet als u op een bestemming aankomt, beïnvloedt uw risico.

Toegangseisen

Naast de beheersing van de risico's voor de gezondheid, moeten de viajeros op de hoogte zijn van de toelatingsvoorwaarden van een land. Afhankelijk van de nationaliteit, de herkomst van de reis en de motivatie, is het mogelijk dat bepaalde landen niet worden toegelaten. Alvorens de plannen te organiseren, moeten de viajeros deze informatie inwinnen en de toegangsvoorwaarden kennen.

Veel landen hebben maatregelen vastgesteld om de verspreiding van Covid-19 zoveel mogelijk te beperken. Enkele van de nieuwe maatregelen zijn:

- Formulieren voor de gezondheidsverklaring opstellen
- Tener un certificado negativo de Covid-19 antes de llegar que se completó dentro de un cierto plazo
- Hacerse una prueba de Covid-19 a la llegada
- Poner en cuarentena durante un cierto tiempo in una instalación del gobierno o in un hogar de aislamiento
- Een mobiele applicatie voor gezondheidsbewaking op uw telefoon downloaden

Modificación de las restricciones de viaje

Een andere kwestie waarvan de viajeros op de hoogte moeten zijn, is de verandering van de voorwaarden en de beperkingen van het viaje op de beoogde bestemmingen.

Veel regeringen stellen nieuwe gedragsregels op om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, zoals het gebruik van giftige stoffen. Het beleid van de overheid kan met tegenzin of zonder waarschuwing worden gewijzigd. Estos cambios pueden ocurrir dentro de las políticas de viaje de los países (restricciones de entrada/salida), requisitos de cuarentena y la apertura o cierre de aeropuertos. Ook los ciudadanos/ingezetenen zijn niet altijd vrij van beperkingen en het is mogelijk dat zij niet uit hun land mogen vertrekken.

De landen kunnen een nationaal beleid toepassen voor de werking van alojamientos, tiendas no esenciales, restaurants, cultusplaatsen en andere. Het is belangrijk dat de viajeros een idee hebben van wat ze kunnen doen op hun bestemming.

Het kost veel tijd en het is moeilijk voor reizigers om actuele en nauwkeurige informatie te vinden. Een inschrijving bij Sitata Plus es una gran aplicación para que los viajeros averigüen los requisitos de entrada de su destino, lo que está abierto y lo que pueden hacer. Notificamos a los viajeros when una situación cambia para que nunca sean sorprendidos con la guardia baja.

Ejemplos de restricciones de viaje

Puede haber diferentes burbujas de viaje. Sommige landen kunnen de binnenkomst van buitenlanders uit bepaalde landen toestaan, ongeacht hun procedure, terwijl andere landen de binnenkomst van buitenlanders toestaan, maar alleen uit bepaalde landen. Ook zijn er verschillende toelatingsvoorwaarden voor immigratie.

Een voorbeeld om te overwegen is Inglaterra. Zij stonden toe dat de naties het land verlieten en hadden een zwarte lijst. De groene lijst verwees naar de landen die, als ze er waren, geen tienden nodig hadden. Deze lijst verandert voortdurend naar aanleiding van de cijfers van verschillende landen. Als de besmettingen de toegestane grenswaarden overschreden, werden de landen van de lijst geschrapt en moesten de reizigers die daar waren, een cuarentena van twee maanden aanvragen, hoewel dat oorspronkelijk niet nodig was. Portugal en Kroatië zijn twee populaire landen voor Britse toeristen en stonden op de groene lijst. Gedurende een aantal weken nam de besmettingsgraad toe en bijgevolg moesten alle reizigers die uit Portugal kwamen, naar Cuarentena gaan als ze na een bepaald tijdstip binnenkwamen.

De mensen hebben andere verplichtingen en bedoelingen als ze terugkeren van een reis en velen willen geen twee weken langer werken of thuis blijven. De mensen wilden eerder terugkeren dan de startdatum, waardoor de prijs van de vliegtuigbiljetten steeg, sommige mensen konden geen onderdak krijgen en de beleidswijziging verplichtte de mensen zich aan te passen aan de nieuwe plannen.

Estén preparados

Als de reiziger van plan is te vertrekken, moet hij rekening houden met deze risico's.

U loopt het risico de ziekte te krijgen en met uw familie en vrienden naar huis te gaan. U loopt het risico dat u op een bepaalde plaats in de steek wordt gelaten of dat u niet voldoet aan de toelatingseisen. Als u weer thuis komt, kan dat betekenen dat u nog een jaar moet wachten.

Esté atento a las condiciones cambiantes y comprenda cómo puede minimizar sus riesgos mientras viaja.
La aplicación de Sitata tiene toda la información que necesita para cuando viaja; incluyendo las restricciones de viaje y los requisitos de entrada.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Op dit moment heeft Sitata alle reizigers geïdentificeerd en geïnformeerd over de gebeurtenissen. Als u van plan bent om in de nabije toekomst naar Israël of de Palestijnse gebieden te reizen, let dan op het volgende. Onze verzekeraar, United...

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

Wees geen kalkoen deze feestdagen!

De feestdagen zijn een tijd om vreugde te verspreiden, te genieten van heerlijke lekkernijen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Maar te midden van de feestvreugde en twinkelende lichtjes is er ook de onvermijdelijke stress van het navigeren door overvolle luchthavens, omgaan met reis...