Advies van deskundigen: Risico's in verband met reizen tijdens de crisis voorkomen

Geschreven door Kayla Meirinho

22 december 2020

Gezondheid | Veiligheid | Reizen

Dit artikel is geschreven met de bijdrage van Dr. Ronald St. John, epidemioloog, voormalig federaal directeur van de SRAS-reactie in Canada, voormalig algemeen directeur van het Centre de mesures et d'interventions d'urgence en van het Centre d'intervention d'urgence in Canada. créateur du Réseau mondial d'information sur la santé publique - le premier système numérique de détection des maladies au monde

Risico's verbonden aan reizen beheersen

Er zijn altijd risico's en onopgemerkte veranderingen die zich tijdens een reis kunnen voordoen. In het geval van besmettelijke ziekten hangt het risico voor de reiziger grotendeels af van wat hij doet, van de plaats waar hij zich bevindt en van de manier waarop hij het risico bij aankomst op de plaats van bestemming opvangt.

Voorbeelden van risico's

En Suisse, il existe une maladie peu connue appelée encéphalite à tiques, que l'on peut attraper par une tique. Het risico hangt sterk af van de bestemming van uw randonnée of uw camping, waar u aan teken kunt worden blootgesteld. Als u in Genève blijft, is uw risico in principe nul.

Een ander voorbeeld voor degenen die in Thailand verblijven. Als u in Bangkok verblijft, is het risico op malaria gering; als u daarentegen in de jungle op avontuur gaat, is het risico veel groter.

Kortom, wat u doet maakt een verschil.

Covid-19

De Covid-19 verschilt om verschillende redenen van de vorige voorbeelden.

  • Het is een aandoening van de luchtwegen, ze wordt overgedragen van persoon tot persoon.
  • Hij is tegenwoordig overal aanwezig, behalve in de afgelegen eilanden. Het risico is over het algemeen hoger omdat het zeer groot is.

De Covid-19 kan overal worden verworven. Het feit dat men zich in de nabijheid van mensen en op zeer frequente plaatsen bevindt, verhoogt het risico. Een luchthaven doorkruisen, het openbaar vervoer gebruiken, in een appartement verblijven, dit alles brengt zijn eigen risico's en verschillende niveaus van interactie met de mensen met zich mee.

Omdat de Covid-19 gemakkelijk overdraagbaar is, is het voor uw eigen veiligheid en die van anderen raadzaam om een masker te dragen. Het wordt ook ten zeerste aangeraden om de hoofdhuid te ontsmetten en regelmatig te wassen. Les établissements ont également renforcé leurs mesures de distanciation sociale et leurs politiques d'assainissement.

Si vous passez votre temps à sauter dans différents pubs, à aller voir des attractions touristiques bondées, à prendre les transports en commun, vous courrez un risque plus élevé que ceux qui ne participent pas à ces activités. Als u de tijd neemt om in uw eigen auto het toerisme te beoefenen, in uw eigen kamer te blijven, in grotere en niet-commerciële buitenruimten te vertoeven, hebt u goed werk verricht en uw blootstelling en uw risico om COVID-19 te krijgen tot een minimum beperkt.

De manier waarop u uw dagelijkse leven inricht, wat u doet tijdens de doorreis en wat u doet na aankomst op de plaats van bestemming heeft een invloed op het risico dat u loopt.

Voorwaarden voor toegang

Naast de beheersing van de sanitaire risico's moeten de reizigers de voorwaarden voor binnenkomst in een land kennen. Afhankelijk van hun nationaliteit, hun herkomst en de reden van hun reis mogen zij in bepaalde landen niet verblijven. Alvorens hun reis te organiseren, moeten de reizigers kennis nemen van en kennis nemen van de toegangsvoorwaarden.

In een groot aantal landen zijn maatregelen getroffen om de verspreiding van Covid-19 tot een minimum te beperken. Bij de nieuwe maatregelen kunnen we noemen

- Ondertekenen van de gezondheidsverklaring
- Het hebben van een certificat Covid-19 négatif voor aankomst en het remplién binnen een bepaalde termijn.
- slagen voor een test Covid-19 bij aankomst
- Se mettre en quarantaine pendant un certain temps dans un établissement gouvernemental ou en isolement à domicile
- Télécharger une application mobile de suivi médical sur votre téléphone

Wijziging van de reisbeperkingen

De reizigers moeten ook rekening houden met de evolutie van de reisvoorwaarden en -beperkingen op de bestemmingen die zij wensen.

De meeste regeringen voeren nieuwe beleidsmaatregelen in om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, zoals de invoering van couvre-feux. De regeringspolitiek kan onverwachts of met weinig spoed veranderen. Deze veranderingen kunnen plaatsvinden in het kader van het reisbeleid van de landen (beperkingen van toegang/sortie), de quarantaineverplichtingen en de openstelling of sluiting van luchthavens. Burgers/bewoners zijn niet altijd vrijgesteld van beperkingen en mogen hun land niet verlaten.

Les pays peuvent mettre en œuvre des politiques nationales qui s'appliquent à l'exploitation de logements, de magasins non essentiels, de restaurants, de lieux de culte, enz. Het is belangrijk dat de reizigers een idee hebben van wat zij in hun land van bestemming kunnen doen.

Het kan voor reizigers lang en moeilijk zijn om actuele en nauwkeurige informatie te vinden - op elk moment. L'abonnement Sitata Plus is een applicatie die ideaal is voor reizigers die de voorwaarden voor binnenkomst in hun land van bestemming, de geboden mogelijkheden en de actiemogelijkheden willen kennen. Wij informeren de reizigers wanneer een situatie verandert, zodat zij nooit op de plaats van bestemming blijven.

Voorbeelden van reisbeperkingen

Er kunnen verschillende reisboeien zijn. Sommige landen kunnen de burgers van bepaalde landen tot hun grondgebied toelaten, ongeacht hun herkomst, terwijl andere landen de binnenkomst van buitenlandse ingezetenen toestaan, maar alleen van bepaalde landen. Er bestaan ook verschillende toegangsvoorwaarden voor nieuwkomers.

Een voorbeeld om te overwegen is l'Angleterre. Ils autorisient leurs ressortissants à quitter le pays et disposaient d'une liste verte. Deze lijst was een verwijzing naar landen waar de ressortissants geen behoefte hadden om in quarantaine te gaan. Deze lijst verandert voortdurend in functie van de in de verschillende landen geldende cijfers. Indien de besmettingen de toegestane waarden overschreden, werden de landen van de lijst geschrapt en de reizigers die zich daar bevonden, moesten altijd een quarantaine van twee semesters ondergaan, ook al hadden zij daar oorspronkelijk geen behoefte aan. Portugal en Croatie zijn twee landen die zeer in trek zijn bij britse toeristen en op de groene lijst staan. In enkele semaines is het aantal besmettingen toegenomen en bijgevolg moesten alle personen die terugkeerden na een bepaalde datum en tijd in quarantaine worden geplaatst.

Les gens ont d'autres engagements et intentions lorsqu'ils rentrent d'un voyage et beaucoup ne veulent pas subir deux semaines d'arrêt de travail supplémentaires ou être coincés à la maison. Les gens ont fait des pieds et des mains pour rentrer avant la date de départ, ce qui a fait monter le prix des billets d'avion, certains n'ont pas pu obtenir de siège et le changement de politique a obligé les gens à s'adapter à de nouveaux plans.

Soyez prêt

Indien de reizigers overwegen te reizen, moeten zij rekening houden met deze risico's.

Vous courez le risque de contracter la maladie et de la transmettre à votre famille et à vos amis. Vous risquez de vous retrouver coincelque part ou de ne plus remplir les conditions d'entrée et votre retour au pays peut tout à coup vous imposer une quarantaine.

Wees alert op de evolutie van de omstandigheden en denk na over hoe u uw risico's tijdens uw reis kunt minimaliseren.
L'application Sitata bevat alle informatie die u nodig hebt om te reizen, waaronder de reisbeperkingen en de toegangsvoorwaarden..

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Jom Kippoer, de heiligste dag op de Joodse kalender, is een diepgaande en reflectieve ervaring die bekend staat als de Verzoendag. Het symboliseert een diepgaande verbinding tussen individuen en het goddelijke. Volgens de Joodse traditie wordt tijdens Rosj Hasjana, ook wel bekend als de...

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN OP DE GRENS DOMINICAANSE REPUBLIEK - HAITI Door een aanhoudend conflict over de aanleg van een waterkanaal van een gedeelde rivier blijft de situatie gespannen aan de grens tussen de Dominicaanse Republiek en Haïti. De autoriteiten van de Dominicaanse Republiek zijn gestopt met het uitgeven van visa...

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Er wordt ons verteld dat er een gat in de ozonlaag zit Kijk eens wat er op het strand aanspoelt En Heer, ik geloof, van de hemel tot de zeeën We brengen Moeder Natuur op haar knieën Dus laten we wat blauw boven ons achterlaten Laten we wat groen op de grond achterlaten Het is alleen van ons om te lenen,...