International Assistance Group werkt samen met Sitata om partners te helpen bij post-COVID reizen

Geschreven door Madeline Sharpe

4 november 2021

Business

Sitata is verheugd om een technologische samenwerking met de International Assistance Group aan te kondigen die het netwerk van partners van de wereldwijde alliantie zal ondersteunen om vooruit te plannen voor wereldwijde COVID-19 reisbeperkingen en toegangsvereisten.  

International Assistance Group, 's werelds grootste alliantie van onafhankelijke bijstandsbedrijven, heeft Sitata's COVID-19 Entry Requirement map widget opgenomen in haar eigen wereldwijde operationele database, Globus. 

De samenwerking versterkt de kracht van Globus door partners te helpen navigeren door de veranderende reisbeperkingen en toegangsvereisten van COVID-19 in verschillende delen van de wereld. 

"Nu het reizen weer begint op te leven, zien we een enorme hoeveelheid angst bij reizigers, die kan worden verminderd door mensen te helpen begrijpen wat er van hen wordt verlangd", aldus Adam St. John, CEO van Sitata. "Via dit initiatief zijn we verheugd om IAG en hun netwerk van partnerorganisaties over de hele wereld te ondersteunen terwijl ze de terugkeer van reizen blijven ondersteunen."

Met dit nieuwe instrument kunnen leden van de International Assistance Group de inreisvereisten opzoeken op basis van plaats van herkomst, bestemming, reisdatum, nationaliteit en vaccinatiestatus. 

Meer dan 14 verschillende categorieën inreisvereisten en meer dan 13 lokale reisbeperkingen worden samengevat, waaronder reisverboden, COVID-19 testvereisten, quarantaine, vaccinatievereisten, sociale afstand, maskermandaten en meer. De tool is beschikbaar in 15 verschillende talen.

Volgens Louise Heywood, general manager van de International Assistance Group, variëren de beperkingen voor inkomende en uitgaande reizen in verband met COVID-19 sterk per land. 

"Hoewel test-, vaccinatie- en quarantainevoorschriften gebruikelijk zijn, kunnen de details per land sterk verschillen. Elk land heeft zijn eigen regels. Door onze samenwerking met Sitata kunnen we onze partners toegang geven tot de meest actuele COVID-19 informatie die ze nodig hebben om hun klanten tijdens de pandemie veilig en vlot te laten reizen. 

"Met meer dan 200 actieve gebruikers is onze eigen Globus-database een essentiële hulpbron geworden voor IAG-partners en -aanbieders wereldwijd. Het systeem biedt operationele en administratieve informatie over ons volledige netwerk van partners, correspondenten en dienstverleners, zodat er altijd een expert beschikbaar is om elke reiziger te helpen, waar ook ter wereld. 

"In onze sector is toegang tot de juiste informatie op het juiste moment cruciaal en in veel gevallen levensreddend. Globus stelt onze partners in staat om snel en vol vertrouwen te handelen om de beste hulp voor hun klanten te krijgen, waar en wanneer ze die nodig hebben", aldus Louise.  

Globus is exclusief beschikbaar voor IAG Core Partners en biedt toegang tot meer dan 140 partners en correspondenten en meer dan 230.000 dienstverleners wereldwijd, van luchtambulance, repatriëring en wegenwachtdiensten tot artsen, tandartsen en ziekenhuizen.  

Sitata gebruikt geavanceerde monitoring software aangedreven door machine learning en een wereldwijd team van analisten om wereldwijde veranderingen te monitoren en te valideren. Alle reisinformatie wordt in bijna real-time verstrekt. Door actuele informatie te verstrekken, weten International Assistance Group en hun leden wat reizigers in elke fase van hun reis nodig hebben en helpen zij onnodige stress uit de reiservaring te halen.

Louise zei dat de innovatieve mapping tool van Sitata een extra laag van bruikbare, real-time informatie aan Globus toevoegt en ook de toegang van hun partners tot COVID-19 testcentra zal verbeteren. 

"Sinds de pandemie hebben we ons netwerk van COVID-19 testcentra gestaag uitgebreid om onze partners te helpen de dichtstbijzijnde centra te vinden voor hun klanten die vóór vertrek of na aankomst moeten worden getest," zei ze.  

"Door de integratie van Sitata intelligence binnen Globus hebben we nog meer testcentra kunnen toevoegen, zodat onze partners toegang hebben tot de allerlaatste informatie om hun klanten te helpen." 

Over International Assistance Group

De International Assistance Group is 's werelds grootste alliantie van meer dan 140 onafhankelijke bijstandsbedrijven, dienstverleners en correspondenten die zich inzetten voor wereldwijde bijstandsverlening van wereldklasse en grensoverschrijdende samenwerking ten behoeve van verzekeraars en reizigers. Wij combineren onze gedeelde wereldwijde waarden en collectieve expertise met lokale markt- en culturele kennis, verenigd door een gemeenschappelijk verlangen om reizigers in moeilijkheden overal en altijd te helpen. Samen leveren wij hoogwaardige medische, wegenwacht-, reis-, bedrijfs-, veiligheids- en thuishulpdiensten aan zakenreizigers en vakantiegangers, maar ook aan expats en grote bedrijven. Onze filosofielokale partners, wereldwijde oplossingen' ligt ten grondslag aan onze missie, om onze partners in staat te stellen altijd hulp van wereldklasse te bieden, waar hun klanten zich ook bevinden. 

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Op dit moment heeft Sitata alle reizigers geïdentificeerd en geïnformeerd over de gebeurtenissen. Als u van plan bent om in de nabije toekomst naar Israël of de Palestijnse gebieden te reizen, let dan op het volgende. Onze verzekeraar, United...