Travel Meltdown in Europa: Alles wat u moet weten

Geschreven door Akshat Sharma

12 juli 2022

Hulp bij reizen

Foto door Aleksei Zaitcev op Unsplash

De luchtvaartindustrie in Europa maakt momenteel een onstabiele periode door. Dit heeft geleid tot een chaotische combinatie van geannuleerde vluchten, vertragingen en lange wachtrijen. Duizenden vluchten zijn door de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens geannuleerd, waardoor de zomerervaring voor alle reizigers is versomberd. 

Meerdere onderling samenhangende factoren hebben geleid tot deze situatie:

  • Herstellende industrie: De luchtvaartindustrie heeft zich net hersteld van de COVID-19 beperkingen. Dit heeft echter geleid tot een onhoudbare vraag.
  • Personeelstekorten: Er werden talrijke annuleringen vastgesteld wegens tekorten aan cabinepersoneel, veiligheidspersoneel, bagageafhandelaars en technisch personeel als gevolg van COVID-19-infecties, stakingen en het schrappen van banen wegens hoge personeelskosten die de luchtvaartmaatschappijen niet konden dragen. Tijdens de pandemie is het personeel ingekrompen en het duurt langer dan verwacht om opnieuw personeel aan te werven.
  • Multiple Strikes: Gedurende het hele zomerseizoen hebben vakbonden en werknemers opgeroepen tot collectieve acties tegen luchtvaartmaatschappijen vanwege geschillen over lonen, slechte arbeidsomstandigheden en banenverlies. Veel luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Scandinavian Airlines System (SAS) hebben moeite gehad om tot een akkoord te komen met de vakbonden en kunnen in de toekomst nog meer stakingen tegemoet zien.
  • Onverwachte vraag: Hoewel de luchtvaartmaatschappijen een piek in de vraag na de pandemie verwachtten, komen hun prognoses niet overeen met de werkelijke vraag dit seizoen.

Deze factoren hebben samen geleid tot de huidige ineenstorting van het reisverkeer in Europa en in sommige andere landen, zoals de VS. 

Al deze factoren hebben geleid tot een pijnlijke persoonlijke ervaring voor reizigers waarbij zij te maken krijgen met overweldigende vertragingen, gemiste afspraken en levensveranderende verstoringen. 

De werknemers worden ook geconfronteerd met moeilijke werkomstandigheden als gevolg van de overweldigende vraag en het personeelstekort. Dit heeft geleid tot stakingen en stakingsacties die het reizen verder verstoren. Het kan moeilijk en ingewikkeld zijn om toekomstige verstoringen het hoofd te bieden, maar met de context van deze crisis kan een reiziger beter geïnformeerde beslissingen nemen. Bovendien is inzicht in patronen van annuleringen kunt u de luchtvaartmaatschappijen met de meeste verstoringen opsporen. Easyjet en British Airways behoren tot de meest verstoorde luchtvaartmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk. Ryanair en Aer Lingus kan ook te maken krijgen met grootschalige verstoringen als gevolg van constante stakingen en personeelstekorten.2 

Reizigers moeten:

  • Ken uw rechten: Veel landen, zoals de UK, zorgen voor voldoende restitutiedekking voor plotselinge vluchtannuleringen. Zorg ervoor dat u de nuances van deze voorschriften en de procedure om de luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk te stellen begrijpt, zodat u uw terugbetalingen en eventuele andere rechten krijgt. Begrijp de clausules in de gebruikersovereenkomst van uw luchtvaartmaatschappij om het terugbetalingsproces soepeler te laten verlopen.
  • De piekuren begrijpen: Let goed op het luchtverkeer op de dag van uw geplande vlucht. Vluchten op feestdagen (zoals Bank Jubilee Holidays) en in het weekend zijn overbelast met passagiers en hebben meer kans op plotselinge vertragingen en/of annuleringen.
  • Plan vooruit: Plan voor de ergste scenario's om minimale verstoringen te garanderen. Zorg ervoor dat u de weersvoorspelling kent voordat u uw vlucht plant, aangezien u mogelijk niet in aanmerking komt voor terugbetaling bij annuleringen die aantoonbaar buiten de macht van de luchtvaartmaatschappijen liggen. Wees alert op onrust op de door u aangewezen luchthaven of luchtvaartmaatschappijen, zodat u op de hoogte bent van de data van geplande vakbondsacties. 
  • Dekking krijgen: Een reisverzekering is een van de beste manieren om de gevolgen van verstoringen op te vangen. Het is ook belangrijk dat u uw reisverzekering goed begrijpt en dat u weet welke gevallen wel en welke niet gedekt zijn. Sitata biedt reizigers uitgebreide dekking van vluchtvertragingen, samen met realtime waarschuwingen voor dreigingen en verstoringen en onmiddellijke noodhulp.

De reissector maakt ongekende verstoringen door, waarbij overweldigde dienstverleners worstelen om hun activiteiten af te stemmen op de eisen van de consument. In deze massale crisis wordt men gemakkelijk ongevoelig voor de persoonlijke situatie van elke reiziger die dagenlang vastzit op luchthavens. Het is absoluut noodzakelijk dat wij als reizigers vooruit plannen en verstoringen tot een minimum beperken, zodat we bewust beslissingen kunnen nemen die de kans verkleinen dat we in de meltdown terechtkomen.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Jom Kippoer, de heiligste dag op de Joodse kalender, is een diepgaande en reflectieve ervaring die bekend staat als de Verzoendag. Het symboliseert een diepgaande verbinding tussen individuen en het goddelijke. Volgens de Joodse traditie wordt tijdens Rosj Hasjana, ook wel bekend als de...

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN OP DE GRENS DOMINICAANSE REPUBLIEK - HAITI Door een aanhoudend conflict over de aanleg van een waterkanaal van een gedeelde rivier blijft de situatie gespannen aan de grens tussen de Dominicaanse Republiek en Haïti. De autoriteiten van de Dominicaanse Republiek zijn gestopt met het uitgeven van visa...

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Er wordt ons verteld dat er een gat in de ozonlaag zit Kijk eens wat er op het strand aanspoelt En Heer, ik geloof, van de hemel tot de zeeën We brengen Moeder Natuur op haar knieën Dus laten we wat blauw boven ons achterlaten Laten we wat groen op de grond achterlaten Het is alleen van ons om te lenen,...