Bosbranden in Siberië - 2023

Geschreven door Mahima Chhaparia

10 mei 2023

Reizen

In 2021 zouden de bosbranden in Siberië groter zijn dan alle andere branden in de wereld bij elkaar. In 2023 woeden de branden nog steeds. 

De laatste jaren zijn bosbranden in Rusland schering en inslag. Ze worden naar verluidt aangewakkerd door de droge en winderige omstandigheden in de regio, waardoor het voor de brandweerlieden nog moeilijker wordt om ze te blussen. 

Het Oeralgebergte in Siberië staat bekend om zijn uitgestrekte bossen en herbergt een verscheidenheid aan planten- en diersoorten. Wilde branden in Siberië worden vaak veroorzaakt door blikseminslag of menselijke activiteiten, zoals kampvuren of sigarettenpeuken. De laatste jaren is ook de klimaatverandering in verband gebracht met een toename van de frequentie en intensiteit van de bosbranden in de regio.

Vanaf 9 mei 2023 hebben de bosbranden enkele duizenden hectaren bos en andere vegetatie in het Oeralgebergte, Sverdlovsk, Kurgan en andere delen van Siberië in de as gelegd. Ten minste 21 mensen werden gedood en verscheidene anderen raakten gewond. In Omsk, Kurgan en Tyumen werd de noodtoestand uitgeroepen. Er werd melding gemaakt van ernstige schade aan de infrastructuur. 

Volgens het Russische federale bosagentschap hebben 154 bosbranden in 18 regio's (vooral in Siberië en het Verre Oosten) vanaf 8 mei in het hele land 93.300 hectare land in de as gelegd. Het Russische Hydrometeorologische Departement heeft een verder risico op bosbranden voorspeld als gevolg van extreme hitte in verschillende gebieden in het land. 

Er worden momenteel inspanningen geleverd om de bosbranden onder controle te krijgen. Brandweerploegen, waaronder lokale brandweerlieden en hulpverleners, werken eraan om de vlammen te doven en te voorkomen dat de branden zich verder verspreiden. 

Volg het advies van de plaatselijke autoriteiten op en vermijd reizen naar de getroffen gebieden totdat de branden volledig zijn geblust. Zorg voor evacuatie uit risicogebieden en plan accommodatie om onderdak en andere essentiële diensten te garanderen. Draag bij reizen in deze gebieden gezichtsmaskers of andere ademhalingsbeschermingsmiddelen om inademing van eventueel aanwezige rook te voorkomen.

Voor meer informatie over de huidige gebeurtenissen, abonneer u op onze blog. Volg voor meer updates op https://www.instagram.com/safewithsitata/

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Op dit moment heeft Sitata alle reizigers geïdentificeerd en geïnformeerd over de gebeurtenissen. Als u van plan bent om in de nabije toekomst naar Israël of de Palestijnse gebieden te reizen, let dan op het volgende. Onze verzekeraar, United...