AI en reizen: Een revolutie in de manier waarop we reizen

Geschreven door Phalguni Sharma

2 juni 2023

Hulp | Bedrijf | Technologie | Reizen

De reisindustrie omarmt revoluties om uitzonderlijke ervaringen en diensten te kunnen bieden. Terwijl FinTech floreert, ondergaan reizen en toerisme belangrijke transformaties.

Personalisering is nu een economische "behoefte". Omdat geen twee reizen hetzelfde zijn, worden reisservices aangepast aan individuele voorkeuren. Waarom betalen voor onnodige extra's? Van reisschema's tot reisverzekeringReizigers kunnen alles op maat krijgen.

AI en reizen

De tijd die je op reis doorbrengt, moet je gebruiken om te ontdekken, niet om te wachten. AI biedt directe hulp bij vluchtupdates, hotelboekingen en aanbevelingen. Het verbetert de klantervaring en stimuleert de bedrijfsvoering door gebruik te maken van gegevens en klantinzichten, waardoor het concurrentievermogen in een overvolle markt wordt gewaarborgd.

Met behulp van gegevens, actuele reistrends en kennis over de keuzes van klanten kan de reis- en toerismebranche hun aanbod daarop afstemmen. Dit helpt hen concurrerend te blijven in een markt vol keuzes.

Veel reisorganisaties hebben AI-plugins toegevoegd voor betere assistentie, zoals ChatGPT plugins voor boekingsplatforms.

Gestroomlijnde reisplanning

De sector heeft enorm geprofiteerd van de technologische revolutie, waaronder de centralisatie van alle procedures zoals planning, onderzoek en inkoop. Dit bespaart tijd en moeite, terwijl het voor toeristen ook gemakkelijker wordt om hun reis te plannen. Verwacht wordt dat de reis- en toerismesector tegen 2023 ongeveer $19 miljard (VS) aan inkomsten zal genereren.

Dankzij deze AI-tools verbruik je zo min mogelijk tijd en energie omdat ze al het onderzoek voor je doen. Met slechts een duidelijk verzoek om wat je specifiek nodig hebt, kan het je in een oogwenk en zonder gedoe helpen. Verbazingwekkend, nietwaar? Er zijn momenten waarop we niet in staat zijn om te zoeken naar bepaalde informatie die we nodig hebben. Deze tools zijn in dat geval een redder in nood omdat ze de informatie doorspitten en ons bieden wat we nodig hebben. Wil je weten wat de reisbeperkingen of -voorwaarden zijn voor een bepaalde bestemming? Je krijgt het binnen enkele seconden. 

Stel je voor, je gaat voor het eerst naar een bepaalde stad en je hebt zin om het straateten daar te ontdekken. Er is echter op veel plaatsen streetfood verkrijgbaar, maar welke zijn het lekkerst? Hoeveel plaatsen zijn er in totaal? Wat hebben ze te bieden? Is er veel variatie? Zo ja, welke is dan de beste plek? 

Veel succes als het je doel is om hier diepgaand onderzoek naar te doen. AI, aan de andere kant, zou een grondige prompt nodig hebben en zou je een lijst van alles geven. Wat een eenvoudige en slimme opdracht. Als je dit al hebt geprobeerd, geef jezelf dan een schouderklopje. 

Reizen en AI
Afbeeldingsbron: buildai.space

Gemakkelijker prijzen vergelijken

Frequente reizigers weten hoe dynamisch prijzen kunnen zijn. De kers op de taart is weten dat je een leuke reis hebt gepland tegen de laagst mogelijke kosten! Weg met het vervelende platformvergelijkingsonderzoek en ontdek het ideale moment om aankopen te doen of te reserveren voor je aankomende vakantie! AI houdt consumentengedrag, brancheverwachtingen en opkomende trends in de gaten om het ideale moment voor jou samen te stellen. 

De twee duurste reisgerelateerde uitgaven zijn hotels en vluchten. Hier geld besparen is een winnende strategie omdat je het extra geld kunt gebruiken om je reiservaring te verbeteren. Daarom is het aan te raden om je vluchten en accommodatie van tevoren te boeken in plaats van tot het laatste moment te wachten. Reis verstandig!

De grootste zorg: Veiligheid

Om met vertrouwen te reizen, moet je zorgen voor je veiligheid. Het laatste wat een reiziger wil, is overvallen worden of in een gevaarlijke situatie terechtkomen. Protesten, stakingen en andere incidenten komen vaak voor. De meeste ontvoeringen en berovingen zijn gericht op toeristen. Daarom is het aan te raden om voor je veiligheid te zorgen en voortdurend hulp bij de hand te hebben. Dit blijkt een van de grootste zorgen van reizigers te zijn en daar is nu voor gezorgd. AI is nu bereid om je ook te helpen deze omstandigheden te voorkomen. 

Eén zo'n toepassing in Sitata. Het helpt je op de hoogte te blijven van incidenten die reisonderbrekingen kunnen veroorzaken om ervoor te zorgen dat je veilig bent. Samen met actieve analisten over de hele wereld gebruikt het AI om reizigers op de hoogte te brengen van incidenten die gevaarlijk kunnen zijn of reisonderbrekingen kunnen veroorzaken om een betere reiservaring te bieden.

Conclusie

AI en reizen hebben een lange weg afgelegd en zullen hun ontwikkeling niet snel staken. Met voortdurende vooruitgang en leren zal het reizen nog gemakkelijker worden. Laten we deze technologieën verstandig gebruiken en onze reiservaringen verbeteren.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Moge u een zinvolle Jom Kippoer hebben 

Jom Kippoer, de heiligste dag op de Joodse kalender, is een diepgaande en reflectieve ervaring die bekend staat als de Verzoendag. Het symboliseert een diepgaande verbinding tussen individuen en het goddelijke. Volgens de Joodse traditie wordt tijdens Rosj Hasjana, ook wel bekend als de...

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN AAN DE GRENS TUSSEN DOMINICAANSE REPUBLIEK EN HAITI

SPANNINGEN OP DE GRENS DOMINICAANSE REPUBLIEK - HAITI Door een aanhoudend conflict over de aanleg van een waterkanaal van een gedeelde rivier blijft de situatie gespannen aan de grens tussen de Dominicaanse Republiek en Haïti. De autoriteiten van de Dominicaanse Republiek zijn gestopt met het uitgeven van visa...

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Hoe kan ik mijn CO2-voetafdruk verminderen tijdens het reizen?

Er wordt ons verteld dat er een gat in de ozonlaag zit Kijk eens wat er op het strand aanspoelt En Heer, ik geloof, van de hemel tot de zeeën We brengen Moeder Natuur op haar knieën Dus laten we wat blauw boven ons achterlaten Laten we wat groen op de grond achterlaten Het is alleen van ons om te lenen,...