G20: India neemt het voortouw

Geschreven door Zaid Mughal

31 augustus 2023

Affaires | Hulp | Zaken | Reizen

De 18e G20-top van staatshoofden en regeringsleiders wordt op 9 en 10 september gehouden in de bruisende stad New Delhi, India. De top wordt gehouden in het Bharat Mandapam International Exhibition and Convention Centre in Pragati Maidan.

De G20, of Groep van Twintig, is een internationaal forum voor de twintig grootste economieën ter wereld. Het werd in 1999 opgericht om internationale economische samenwerking en stabiliteit te bevorderen. De leden zijn goed voor bijna twee derde van de wereldbevolking, meer dan 75% van de wereldhandel en ongeveer 85% van het wereldwijde BBP. De top is de vergadering op het hoogste niveau van de G20 en wordt bijgewoond door de staatshoofden en regeringsleiders van de aangesloten landen.

Onder de verwachte gasten zijn de Amerikaanse president Joe Biden, de Britse premier Rishi Sunak, de Canadese premier Justin Trudeau, de Japanse premier Fumio Kishida en de Saudi-Arabische koning Salman bin Abdulaziz Al Saud.

De leiders zullen naar verwachting een aantal kwesties bespreken met betrekking tot de wereldeconomie, klimaatverandering, terrorisme, energiezekerheid en digitalisering. Naast deze bredere thema's zal het forum naar verwachting ook manieren bespreken om de crisis in de toeleveringsketen aan te pakken, die nog wordt verergerd door de voortdurende oorlog tussen Oekraïne en Rusland.  


Vasudhaiva Kutumbakam is de noodzaak van het uur


Het thema van de top is "Vasudhaiva Kutumbakam". of "Eén aarde, één familie, één toekomst". Dit thema is afgeleid van de oude Sanskriet tekst van de Maha Upanishad, dat de onderlinge verbondenheid of inclusiviteit van al het leven op aarde benadrukt. Dit thema weerspiegelt de toewijding van India aan duurzame ontwikkeling en de wens om met andere landen samen te werken om de wereldwijde uitdagingen waar de planeet voor staat aan te pakken.

Het thema van de G20-top is belangrijk voor de wereld van vandaag omdat het het belang van samenwerking bij het aanpakken van deze uitdagingen benadrukt. De wereld wordt geconfronteerd met een aantal onderling verbonden uitdagingen, zoals klimaatverandering, armoede en ongelijkheid. Deze uitdagingen kunnen niet door één land alleen worden opgelost. Ze vereisen internationale samenwerking en coördinatie. Het thema van de top herinnert ons eraan dat we een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om onze planeet te beschermen.

De top is om een aantal redenen belangrijk. Ten eerste is het de eerste keer dat de G20-top wordt gehouden in India, een opkomende macht in de wereld. Het Indiase voorzitterschap van de G20 is een teken van de groeiende invloed van dit land. Ten tweede komt de top op een moment dat de wereldeconomie voor een aantal uitdagingen staat, zoals de COVID-19 pandemie, de oorlog in Oekraïne en de stijgende inflatie. De leiders zullen manieren moeten vinden om deze uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat de wereldeconomie stabiel blijft. Ten derde zal de top ook een gelegenheid zijn om klimaatverandering, terrorisme en andere mondiale uitdagingen te bespreken.

De leiders zullen manieren moeten vinden om samen te werken om deze uitdagingen aan te gaan. Als belangrijke diplomatieke gebeurtenis zal het naar verwachting veel aandacht trekken van de internationale media. India's betrekkingen met China en Europa zullen naar verwachting ook in de schijnwerpers staan.


India als stem van het Zuiden

India heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als de stem van het mondiale zuiden. Het Mondiale Zuiden verwijst naar de ontwikkelingslanden van de wereld, en India is een van de grootste en machtigste landen in deze groep.

Verwacht wordt dat India de zorgen van het Zuiden aan de orde zal stellen, zoals de behoefte aan schuldverlichting, klimaatrechtvaardigheid en eerlijke handel. De G20-top is een belangrijke gelegenheid voor India om zijn leiderschap op het wereldtoneel te tonen en relaties op te bouwen met andere landen. Het is ook een kans voor India om zijn inzet voor duurzame ontwikkeling te benadrukken en zijn stem te laten horen over de kwesties die het belangrijkst zijn voor het Zuiden.

G20 India Mobiele Toepassing

De lancering van de G20 India Mobile Application is een belangrijk teken van India's betrokkenheid bij de top en de internationale samenwerking. De app bevat een nieuwsfeed, een evenementenkalender en een lijst met deelnemers. De app bevat ook een live stream van de top en een forum waar gebruikers kunnen discussiëren over de onderwerpen die aan de orde komen. De app kan worden gedownload op zowel Android- als iOS-apparaten. De app is gratis en vereist geen registratie. Het is een handig hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in de top of internationale zaken. Het is een handige manier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

De G20-top is voor India een uitgelezen kans om zijn leiderschap op het wereldtoneel te tonen en met andere landen samen te werken om de uitdagingen waar de wereld voor staat aan te pakken. Het succes van de top zal afhangen van de bereidheid van de leiders om samen te werken en een gemeenschappelijke basis te vinden.

Blijf voor meer updates in contact met Sitata door onze App.

Volg en like ons:

Verwante artikelen

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Israël, Palestina en uw verzekeringsdekking

Op dit moment heeft Sitata alle reizigers geïdentificeerd en geïnformeerd over de gebeurtenissen. Als u van plan bent om in de nabije toekomst naar Israël of de Palestijnse gebieden te reizen, let dan op het volgende. Onze verzekeraar, United...