Vad du behöver veta om pandemier

Skrivet av Madeline Sharpe

oktober 21, 2014

Hälsa | Resor

Vad du behöver veta om pandemier

Denna fantastiska infografik skickades till oss av våra vänner på Navet för sjuksköterskeskolan. Den ger en fantastisk översikt över pandemier och vi gillar särskilt avsnittet om historia.

Pandemier är smittsamma sjukdomar som sprids bland människor över ett stort område, vanligtvis flera länder. Exakt när en pandemi blir mindre av en pandemi och mer förankrad eller stabiliserad i en befolkning är inte helt definierat. Vissa kanske till exempel inte längre kallar tuberkulos för en pandemi eftersom den är så utbredd över hela världen, men utbrotten av flera läkemedelsresistenta stammar fortsätter.

Infografiken nedan visar några av de främsta pandemierna, tidigare och nuvarande, men låt oss inte glömma hiv och malaria! Det finns över 35 miljoner människor som lever med hiv, och hiv är orsaken till över 1 miljon dödsfall per år. Varje år infekterar malaria mellan 200 och 300 miljoner euro människor och läkemedelsresistens blir snabbt ett problem. Malaria orsakar över 600 000 dödsfall per år.

Infografiken nedan är väl genomtänkt och belyser vikten av att övervaka infektionssjukdomar runt om i världen!

Internationella pandemier
Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Tips för resor med olika funktionsvariationer

Tips för resor med olika funktionsvariationer

I FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning anges att regeringar, turistråd och andra intressenter inom hotell- och turistbranschen måste vidta åtgärder för att göra turism och fritidsaktiviteter enklare för...

Planera en sommarresa till Italien med vår guide

Planera en sommarresa till Italien med vår guide

Har du också lagt märke till en virvelvind av vandrare som tar sig till Italien? Är du inte nyfiken på det? Det är säkert högsäsong, men kan det finnas mer än så? Detta är ditt tecken på att packa väskorna och dyka in i en värld av stränder,...