Vad du behöver veta om pandemier

Skrivet av Madeline Sharpe

oktober 21, 2014

Hälsa | Resor

Vad du behöver veta om pandemier

Denna fantastiska infografik skickades till oss av våra vänner på Navet för sjuksköterskeskolan. Den ger en fantastisk översikt över pandemier och vi gillar särskilt avsnittet om historia.

Pandemier är smittsamma sjukdomar som sprids bland människor över ett stort område, vanligtvis flera länder. Exakt när en pandemi blir mindre av en pandemi och mer förankrad eller stabiliserad i en befolkning är inte helt definierat. Vissa kanske till exempel inte längre kallar tuberkulos för en pandemi eftersom den är så utbredd över hela världen, men utbrotten av flera läkemedelsresistenta stammar fortsätter.

Infografiken nedan visar några av de främsta pandemierna, tidigare och nuvarande, men låt oss inte glömma hiv och malaria! Det finns över 35 miljoner människor som lever med hiv, och hiv är orsaken till över 1 miljon dödsfall per år. Varje år infekterar malaria mellan 200 och 300 miljoner euro människor och läkemedelsresistens blir snabbt ett problem. Malaria orsakar över 600 000 dödsfall per år.

Infografiken nedan är väl genomtänkt och belyser vikten av att övervaka infektionssjukdomar runt om i världen!

Internationella pandemier
Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN MELLAN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN OCH HAITI

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN MELLAN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN OCH HAITI

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN - HAITI På grund av en pågående konflikt om byggandet av en vattenkanal från en gemensam flod är situationen fortfarande spänd vid gränsen mellan Dominikanska republiken och Haiti. Myndigheterna i Dominikanska republiken har slutat utfärda visum...

Hur kan jag minska mitt koldioxidavtryck när jag reser?

Hur kan jag minska mitt koldioxidavtryck när jag reser?

Vi har hört att det finns ett hål i ozonlagret Se vad som spolas upp på stranden Och Herre, jag tror, från himlen till havet Vi tvingar Moder Natur på knä Så låt oss lämna lite blått ovanför oss Låt oss lämna lite grönt på marken Det är bara vårt att låna,...

Stormen Daniel skapar förödelse i konfliktdrabbade Libyen

Stormen Daniel skapar förödelse i konfliktdrabbade Libyen

Stormen Daniel: Ursprung och natur Stormen Daniel utvecklades i Grekland och fick sitt namn av Hellenic National Meteorological Service. Den visade sig vara den dödligaste och mest kostsamma tropiska cyklonen i Medelhavsområdet som registrerats under 2023. Runt den 4 och 5 september drog stormen...