Sitatas medgrundare utsedd till chef för ebolaincidenter i Latinamerika

Skrivet av Adam

oktober 30, 2014

Företag

Sitatas medgrundare utsedd till chef för ebolaincidenter i Latinamerika

Vi är glada att kunna meddela att vår medgrundare, Dr. Ronald St. John, kommer att ge stöd till Panamerikanska hälsoorganisationen, som fungerar som Ebola Incident Manager för de latinamerikanska länderna.

Det finns en växande global oro för att ebola ska spridas från Västafrika till andra delar av världen. Snabba flygresor över hela världen utsätter befolkningen i andra länder för potentiella fall av ebola som oavsiktligt kan resa under sjukdomens långa inkubationstid.

Länderna har vidtagit åtgärder för att se till att deras hälso- och sjukvårdssystem är förberedda för att hantera ett oväntat fall av denna allvarliga sjukdom. Rons erfarenhet av beredskap för nödsituationer och insatser inom hälso- och sjukvårdssektorn kommer att vara en stor tillgång i detta initiativ.

Som tidigare generaldirektör för Federal Centre for Emergency Preparedness and Response inom Public Health Agency of Canada hanterade Ron en mängd olika kriser under sin tid. Under flera år ledde Ron den kanadensiska insatsen vid Attackerna den 11 september 2001, mjältbrandsattackerna 2001, SARS-epidemin 2002.och beredskapsplanen för den H1N1-epidemin 2009.

Även om det är osannolikt att det kommer att dyka upp ebolafall i många länder är det absolut nödvändigt att hälso- och sjukvårdssystemen, inklusive sjukhuspersonal, utbildas och skyddas för säkerhets skull.

Den långa inkubationstiden för ebola gör det nästan omöjligt att hindra alla som bär på sjukdomen från att komma in i ett land. Ron betonar att Den viktigaste screeningprocessen äger rum på sjukhusets akutmottagning. där alla måste förhöras om inte bara sin egen resehistoria utan även om familjens resehistoria.

Även om Ron kommer att arbeta aktivt med strategier och politik för de latinamerikanska länderna, kommer vårt reseförmedlingsteam och dess tjänster inte att störas.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

För närvarande har Sitata identifierat och kommunicerat med alla resenärer som berörs av de aktuella händelserna. Om du planerar att resa till Israel eller de palestinska territorierna inom en snar framtid, vänligen informera dig om följande. Vår försäkringsgivare, United...

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

En svärm av jordbävningar Sedan midnatt den 25 oktober har en intensiv svärm av jordbävningar inträffat nära Svartsengi, norr om Grindavík, med över 1000 jordbävningar med den största registrerade magnituden på 4,5. Under de följande dagarna fortsatte den seismiska aktiviteten...