Var försiktig när du äter is i Indien när du reser

Skrivet av Ronald St. John

februari 23, 2015

Hälsa | Resor

Var försiktig när du äter is i Indien när du reser

Det finns rapporter om en ökning av antalet fall av gulsot (hepatit), tyfus och diarré i Chennai. En viktig källa till dessa sjukdomar tros vara krossad is som används i drycker. Många stånd i Chennai som säljer färsk fruktjuice föredrar att använda billigare kommersiell is, som kommer från fiskförsäljare. Dessa isplattor tillverkas i olicensierade anläggningar och kan innehålla bakterier som Escherichia coli och salmonella samt kemikalier som bly och arsenik. På grund av personalbrist inspekterar tjänstemännen sällan istillverkningsanläggningar. Dessutom försvårar avsaknaden av kvalitetsstandarder och riktlinjer för istillverkning övervakningen. Tjänstemän som har besökt istillverkningsanläggningar rapporterar att de flesta av dem har en ohygienisk miljö. De använder obehandlat vatten från borrhål eller vattentankbilar, och isblocken kan vara insvepta i smutsiga säckar och hanteras av arbetarna med bara händerna. Tjänstemännen konstaterar att det är nästan omöjligt att kontrollera den is som används av en mängd gatuförsäljare. Endast ett fåtal elitklubbar och hotell i staden köper is som tillverkats av behandlat vatten.

Var försiktig under resorna

Denna situation är inte unik. I de flesta tropiska utvecklingsländer kan is som används i fruktjuicer, läskedrycker och cocktails vara en viktig källa till allvarliga sjukdomar. Om du undviker is, särskilt från gatuförsäljare, kan du hålla dig säker och frisk under dina resor.

Tack till Andy Wright för användningen av hans foto i den presenterade bilden.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Häftiga skogsbränder i flera provinser i Kanada

Häftiga skogsbränder i flera provinser i Kanada

I april orsakade en isstorm stor förödelse i Ontario och Quebec, med dödsfall och omfattande avbrott i elförsörjningen som följd. När maj månad började blev temperaturen varmare och otyglade skogsbränder drabbade flera kanadensiska provinser, inklusive...

Tips för resor med olika funktionsvariationer

Tips för resor med olika funktionsvariationer

I FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning anges att regeringar, turistråd och andra intressenter inom hotell- och turistbranschen måste vidta åtgärder för att göra turism och fritidsaktiviteter enklare för...