Var försiktig när du äter is i Indien när du reser

Skrivet av Ronald St. John

februari 23, 2015

Hälsa | Resor

Var försiktig när du äter is i Indien när du reser

Det finns rapporter om en ökning av antalet fall av gulsot (hepatit), tyfus och diarré i Chennai. En viktig källa till dessa sjukdomar tros vara krossad is som används i drycker. Många stånd i Chennai som säljer färsk fruktjuice föredrar att använda billigare kommersiell is, som kommer från fiskförsäljare. Dessa isplattor tillverkas i olicensierade anläggningar och kan innehålla bakterier som Escherichia coli och salmonella samt kemikalier som bly och arsenik. På grund av personalbrist inspekterar tjänstemännen sällan istillverkningsanläggningar. Dessutom försvårar avsaknaden av kvalitetsstandarder och riktlinjer för istillverkning övervakningen. Tjänstemän som har besökt istillverkningsanläggningar rapporterar att de flesta av dem har en ohygienisk miljö. De använder obehandlat vatten från borrhål eller vattentankbilar, och isblocken kan vara insvepta i smutsiga säckar och hanteras av arbetarna med bara händerna. Tjänstemännen konstaterar att det är nästan omöjligt att kontrollera den is som används av en mängd gatuförsäljare. Endast ett fåtal elitklubbar och hotell i staden köper is som tillverkats av behandlat vatten.

Var försiktig under resorna

Denna situation är inte unik. I de flesta tropiska utvecklingsländer kan is som används i fruktjuicer, läskedrycker och cocktails vara en viktig källa till allvarliga sjukdomar. Om du undviker is, särskilt från gatuförsäljare, kan du hålla dig säker och frisk under dina resor.

Tack till Andy Wright för användningen av hans foto i den presenterade bilden.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN MELLAN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN OCH HAITI

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN MELLAN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN OCH HAITI

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN - HAITI På grund av en pågående konflikt om byggandet av en vattenkanal från en gemensam flod är situationen fortfarande spänd vid gränsen mellan Dominikanska republiken och Haiti. Myndigheterna i Dominikanska republiken har slutat utfärda visum...

Hur kan jag minska mitt koldioxidavtryck när jag reser?

Hur kan jag minska mitt koldioxidavtryck när jag reser?

Vi har hört att det finns ett hål i ozonlagret Se vad som spolas upp på stranden Och Herre, jag tror, från himlen till havet Vi tvingar Moder Natur på knä Så låt oss lämna lite blått ovanför oss Låt oss lämna lite grönt på marken Det är bara vårt att låna,...

Stormen Daniel skapar förödelse i konfliktdrabbade Libyen

Stormen Daniel skapar förödelse i konfliktdrabbade Libyen

Stormen Daniel: Ursprung och natur Stormen Daniel utvecklades i Grekland och fick sitt namn av Hellenic National Meteorological Service. Den visade sig vara den dödligaste och mest kostsamma tropiska cyklonen i Medelhavsområdet som registrerats under 2023. Runt den 4 och 5 september drog stormen...