Ebola i Västafrika - är det slut?

Skrivet av Ronald St. John

november 10, 2015

Hälsa | Resor

Ebola i Västafrika - är det slut?

Efter mer än 28 000 fall och cirka 11-12 000 dödsfall i Guinea, Liberia och Sierra Leone, och efter herkuliska insatser för att kontrollera sjukdomen och rädda liv, kan slutet på den största ebolaepidemin någonsin vara nära. Endast Guinea har rapporterat nya fall, cirka tre per vecka. Eftersom det inte har förekommit några nya fall i Sierra Leone på mer än 42 dagar (dubbelt så lång inkubationstid för sjukdomen) har Världshälsoorganisationen förklarat Sierra Leone fritt från ebola den 7 november. Liberia förklarades fritt från ebola i början av september i år.

Det har aldrig funnits någon anledning för någon resenär att undvika att resa till dessa länder under denna epidemi. Med tanke på hur viruset överförs var och är risken för exponering för den allmänna resenären mycket låg. Det finns dock några undantag. Hälso- och sjukvårdspersonal som vårdar sjuka patienter med ebola, eller familjemedlemmar som ger direkt vård till smittade personer, eller personer som hjälper till under osäkra begravningsritualer löper mycket större risk att bli smittade.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Planera en sommarresa till Italien med vår guide

Planera en sommarresa till Italien med vår guide

Har du också lagt märke till en virvelvind av vandrare som tar sig till Italien? Är du inte nyfiken på det? Det är säkert högsäsong, men kan det finnas mer än så? Detta är ditt tecken på att packa väskorna och dyka in i en värld av stränder,...

Haiti - på gränsen

Haiti - på gränsen

Den 15 maj 2023 bad FN:s generalsekreterare António Guterres det internationella samfundet att ingripa och varnade för att Haitis tragiska situation äventyrar säkerheten i Karibien och andra länder.Guterres uppmanade det internationella samfundet att ingripa i...