Utvärdering av API-landskapet för resesäkerhet

Skrivet av Kelsey Drummond

augusti 27, 2020

Företag | Teknik | Resor

Nu när resandet återupptas efter de plötsliga avstängningar som orsakades av COVID-19 söker flygbolag, företag och resebyråer efter ett sätt att lägga till information om ansvarsskyldighet och säkerhet på sina plattformar. Fler företag vänder sig nu till API:er som en enkel lösning för att lägga till denna funktionalitet i sitt ekosystem.

Vad är ett API?

Ett API (Application Programming Interface) är ett verktyg som gör det möjligt för ett program att kommunicera och dela information med ett annat. Genom att använda ett API slipper du tid och kostnader för att utveckla din egen programvara och kan på ett säkert sätt föra in ett annat företags data i din plattform, så att du kan fokusera på din verksamhet. Ett API med inriktning på resor kan dela reseinformation med flygbolag, resebyråer och mycket annat.

Flygbolag och flygningar

Många flygbolag har haft flygförbud i flera månader, men några börjar nu börja flyga igen. Innan du erbjuder dina kunder resealternativ är det viktigt att veta om en destination tillåter flygningar. Är flygplatserna öppna? Om så är fallet, vilka är deras säkerhets- och skyddskrav? Är internationella flygningar i drift? Kan man passera vissa länder? Dessa restriktioner förändras ständigt, och att ge dina kunder den mest aktuella informationen är nyckeln till att ge dem förtroendet att resa igen.

Inrese- och gränsrestriktioner

Är det möjligt att resa in i ditt destinationsland just nu? Många regeringar har infört restriktioner för vem som får resa in i landet. Vissa länder har stängt sina gränser helt och hållet och andra har öppnat dem för vissa personer. Några saker att tänka på är följande:

  • Är gränsen öppen?
  • Vem som får komma in, och,
  • Om ett COVID-19-testresultat krävs vid ankomsten.

Eftersom gränskraven ändras regelbundet blir det allt svårare att hålla sig uppdaterad. Om du har dessa restriktioner på din webbplats blir det lättare för dina kunder att planera en säker och effektiv resa.

Hälsa

Utbrottet av COVID-19 har ökat medvetenheten och oron för hur sjukdomar kan spridas genom internationella resor. Genom att känna till hälsoriskerna för resenärer innan man anländer till en destination kan man bidra till att bromsa spridningen av dessa sjukdomar. Det är också viktigt att veta vilka åtgärder länderna vidtar för att hålla människor friska. 

Frågor som kan dyka upp är följande:

  • Finns det ett utegångsförbud?
  • Är masker obligatoriska?
  • Vilka företag är öppna och verksamma?
  • Hur tillgänglig är sjukvården för utlänningar?

Säkerhet

Pandemin har orsakat politiska och ekonomiska spänningar i hela världen. I vissa fall har detta satt press på länder som redan var instabila. Protester har brutit ut i många länder, vilket kan utsätta resenärer för risker. Att känna till dessa situationer innan man reser är viktigt för att vara säker när man är utomlands. 

Sitatas API

Sitata erbjuder ett omfattande och lättintegrerat rese-API som ger dig ovanstående information och mycket mer. Genom att använda Sitatas interaktiva dataflöde för inresekrav på din egen plattform håller kunderna sig informerade om de senaste resebegränsningarna och lokal information, vilket ger dem förtroendet att resa utan bekymmer.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Tågtragedi i Odisha

Tågtragedi i Odisha

Den 2 juni rapporterades en trippel tågolycka vid Bahanaga Bazar järnvägsstation i Balasore, Odisha. Ett godståg och två passagerartåg, Shalimar-Chennai Coromandel Express och Bengaluru-Howrah Express, var inblandade i olyckan. Den dödligaste olyckan på två decennier...

AI och resor: Revolutionerar sättet vi utforskar på

AI och resor: Revolutionerar sättet vi utforskar på

Resebranschen omfamnar revolutioner för att kunna erbjuda exceptionella upplevelser och tjänster. I takt med att FinTech blomstrar genomgår resor och turism betydande förändringar. Personalisering är nu en ekonomisk "önskan". Medvetenheten om att ingen resa är den andra lik har...

Häftiga skogsbränder i flera provinser i Kanada

Häftiga skogsbränder i flera provinser i Kanada

I april orsakade en isstorm stor förödelse i Ontario och Quebec, med dödsfall och omfattande avbrott i elförsörjningen som följd. När maj månad började blev temperaturen varmare och otyglade skogsbränder drabbade flera kanadensiska provinser, inklusive...