Sitatas API:er förändrar reselandskapet

Skrivet av Kayla Meirinho

1 september 2020

Företag | Teknik

Vad är ett API?

I allmänhet är ett API ett sätt för två datorer att utbyta information med varandra på ett standardiserat och säkert sätt. Det vanligaste är att två olika företag utbyter information, men ett företag kan också använda API:er för att utbyta information mellan två interna system.

Förändring av landskapet

API:er finns för att underlätta och förbättra informationsutbytet mellan företag eller system. Detta kan i sin tur skapa bättre användarupplevelser.

Ett exempel på hur API:er fungerar inom resebranschen är möjligheten för webbplatser med reseaggregat att samla in och visa information från olika bokningswebbplatser på ett och samma ställe. Resenärer kan söka efter de bästa erbjudandena bland flygbiljetter, hyrbilar, boenden med mera. De behöver inte längre öppna olika flygbolags- eller hotellwebbplatser i olika flikar och manuellt jämföra sina alternativ. Dessa webbplatser låter användarna bestämma vad de vill ha och webbplatsen samlar den information som finns tillgänglig från olika företag på ett ställe, vilket effektiviserar planerings- och bokningsprocessen. Detta är möjligt eftersom API:er gör det möjligt för resesajter att enkelt skaffa och integrera information från andra webbplatser.

Sitata ligger före API Travel Curve för att hålla resenärerna säkra

Det som är kraftfullt med ett API är att ett företag på ett säkert sätt kan tillhandahålla data utanför sitt ekosystem till sina kunder på sin egen plattform. Sitatas API:er används för att leverera information som fokuserar på att hålla resenärer säkra, informerade och förberedda.

Sitata erbjuder tillförlitlig reseinformation i realtid. Vi går igenom oräkneliga mängder information för att leta efter störningar i resandet och för att varna resenärer om vad som är relevant för deras resa och hur det kan påverka dem. Till exempel varnade de resenärer i Kina (och de som var på väg till Kina) den 2 januari 2020 långt före den tid som krävs för att komma igång..

Sitatas API:er 

  • Information före resan - bakgrundsinformation om landet, inklusive hälso- och säkerhetsfrågor som vaccinationsrekommendationer, hälsokrav, information om personlig säkerhet, områden att undvika osv.
  • Realtidsinformation om resor - När en händelse inträffar och vi får reda på den kan vi distribuera den via vårt API så att våra partner kan leverera informationen till sina egna användare.
  • Assistans - Våra partner kan använda och har använt våra API:er för att införa reseassistanstjänster och telemedicin i sina egna applikationer.
  • Reserestriktioner / Inresekrav och Covid-19-uppgifter - Vårt senaste initiativ, Covid Checker, direkt här, är också tillgänglig via API för våra partner.

Sitata och partner

Sitata samarbetar med partners som vill tillhandahålla våra användbara data på sina egna webbplatser och plattformar. Våra kunder utformar sin egen användarresa genom att på ett säkert sätt lägga in våra data i sin plattform och utnyttja våra uppdateringar i realtid som innehåller reserestriktioner och inresekrav i samband med den aktuella Covid-19-pandemin, all tillgänglig information tillsammans med deras befintliga tjänster.  

Travel Insured International och Eddytravels.com är två partners som för närvarande använder Sitatas API:er för att tillhandahålla säkerhets- och inresedata till sina kunder.

  • Travel Insured International använder Sitata för bakgrundsinformation om länder och varningar och hjälper resenärer att förbereda sig inför sina resor. De informeras om nödvändiga vaccinationer, platser att undvika, vanliga faror och får varningar om ändringar i resplanen och problem på resmålet. Dessa varningar omfattar allt från protester och vägavstängningar till naturkatastrofer och reserestriktioner.
  • Eddytravels.com utnyttjade API:et för att kunna svara på sina kunders frågor om reserestriktioner och Covid-19 specifikt genom att använda Sitatas API för Covid-19-uppdateringar och integrera det i sin chatbot. Detta ökar användarupplevelsen eftersom resenärerna kan förlita sig på Eddy Travels för att boka sina resor och få fördelen av att få säkerhetsinformation levererad via deras plattform som drivs av Sitata.

Sitata erbjuder reselösningar i realtid för både resenärer och företag. Vi ger resenärerna förtroendet att resa igen, även i svåra tider. API:er gör det enkelt för företag att integrera delar av Sitata för att komplettera sina säkerhetsfunktioner. Sitata är byggt på ett sätt (genom API:er) som gör att dessa företag kan koppla in de delar de behöver i sin befintliga online-infrastruktur.

Kontakta oss

Om du vill använda några av våra tjänster i dina erbjudanden, kontakta oss.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

För närvarande har Sitata identifierat och kommunicerat med alla resenärer som berörs av de aktuella händelserna. Om du planerar att resa till Israel eller de palestinska territorierna inom en snar framtid, vänligen informera dig om följande. Vår försäkringsgivare, United...

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

En svärm av jordbävningar Sedan midnatt den 25 oktober har en intensiv svärm av jordbävningar inträffat nära Svartsengi, norr om Grindavík, med över 1000 jordbävningar med den största registrerade magnituden på 4,5. Under de följande dagarna fortsatte den seismiska aktiviteten...