International Assistance Group samarbetar med Sitata för att hjälpa partnerna att navigera efter COVID-resor

Skrivet av Madeline Sharpe

4 november 2021

Företag

Sitata är glada över att kunna tillkännage ett teknologisamarbete med International Assistance Group som kommer att stödja den globala alliansens nätverk av partners att planera i förväg för COVID-19 resebegränsningar och inresekrav i hela världen.  

International Assistance Group, världens största allians av oberoende assistansföretag, har integrerat Sitatas COVID-19 Entry Requirement map widget i sin egen globala operativa databas Globus. 

Samarbetet stärker Globus kraft genom att hjälpa partnerna att navigera bland de förändrade resebegränsningarna och inresekraven för COVID-19 i olika delar av världen. 

"I takt med att resandet börjar återhämta sig ser vi en enorm oro bland resenärerna, som kan minskas genom att hjälpa dem att förstå vad som krävs av dem", säger Adam St. John, vd för Sitata. "Genom det här initiativet är vi glada att stödja IAG och deras nätverk av partnerorganisationer runt om i världen när de fortsätter att stödja resandets återkomst."

Med hjälp av detta nya kartläggningsverktyg kommer International Assistance Groups medlemmar att kunna söka efter inresekrav baserat på ursprungsort, destination, resedatum, nationalitet och vaccinationsstatus. 

Över 14 olika kategorier av inresekrav och mer än 13 lokala reserestriktioner sammanfattas, inklusive reseförbud, krav på COVID-19-test, karantänssituationer, vaccinationskrav, socialt avståndstagande, maskkrav med mera. Verktyget är tillgängligt på 15 olika språk.

International Assistance Groups general manager Louise Heywood säger att restriktionerna för inkommande och utgående resor i samband med COVID-19 varierar mycket från land till land. 

"Även om kraven på testning, vaccinering och karantän är gemensamma kan detaljerna skilja sig mycket åt mellan olika länder. Varje land har sina egna regler. Genom vårt partnerskap med Sitata kan vi ge våra partner tillgång till den mest aktuella COVID-19-informationen som de behöver för att säkerställa säkra och smidiga resor för sina kunder under pandemin. 

"Med mer än 200 aktiva användare har vår egen Globus-databas blivit en viktig resurs för IAG:s partner och leverantörer över hela världen. Systemet ger operativ och administrativ information om vårt kompletta nätverk av partners, korrespondenter och assistansrelaterade leverantörer för att se till att det alltid finns en expert tillgänglig för att hjälpa alla resenärer, var som helst i världen. 

"I vår bransch är det viktigt att ha tillgång till rätt information i rätt tid och i många fall livsavgörande. Globus gör det möjligt för våra partner att agera snabbt och tryggt för att få bästa möjliga hjälp till sina kunder, när och var de behöver den", säger Louise.  

Globus är exklusivt tillgängligt för IAG Core Partners och ger tillgång till över 140 partners och korrespondenter och mer än 230 000 tjänsteleverantörer över hela världen, från ambulansflyg, hemtransport och vägassistanstjänster till läkare, tandläkare och sjukhus.  

Sitata använder avancerad övervakningsprogramvara som drivs av maskininlärning och ett globalt team av analytiker för att övervaka och validera globala förändringar. All reseinformation tillhandahålls i nästan realtid. Genom att tillhandahålla aktuell information vet International Assistance Group och deras medlemmar vad resenärerna behöver i varje skede av resan och hjälper till att ta bort onödig stress från reseupplevelsen.

Louise sa att Sitatas innovativa kartverktyg ger Globus ytterligare ett lager av användbar information i realtid och kommer också att förbättra deras partners tillgång till COVID-19-testcentra. 

"Sedan pandemin har vi stadigt utökat vårt nätverk av COVID-19-testcenter för att hjälpa våra partner att hitta de närmaste centren för sina kunder som behöver testas före eller efter avresa", säger hon.  

"Genom att integrera Sitatas intelligens i Globus har vi kunnat lägga till ännu fler testcenter för att se till att våra partners har tillgång till den allra senaste informationen för att hjälpa sina kunder." 

Om International Assistance Group

International Assistance Group är världens största allians av över 140 oberoende assistansföretag, tjänsteleverantörer och korrespondenter som ägnar sig åt global assistansservice i världsklass och gränsöverskridande samarbete för försäkringsgivares och resenärers räkning. Vi kombinerar våra gemensamma globala värderingar och vår kollektiva expertis med lokala marknads- och kulturkunskaper, förenade av en gemensam önskan att hjälpa resenärer i nöd var som helst och när som helst. Tillsammans levererar vi högkvalitativa assistanstjänster inom sjukvård, vägassistans, reseassistans, företagsassistans, säkerhetsassistans och hemassistans till affärs- och fritidsresenärer, liksom till utlandsboende och stora företag. Vår filosofi 'lokala partner, globala lösningar' är grunden för vårt uppdrag, att göra det möjligt för våra partner att alltid leverera hjälp i världsklass, oavsett var deras kunder befinner sig. 

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

För närvarande har Sitata identifierat och kommunicerat med alla resenärer som berörs av de aktuella händelserna. Om du planerar att resa till Israel eller de palestinska territorierna inom en snar framtid, vänligen informera dig om följande. Vår försäkringsgivare, United...

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

En svärm av jordbävningar Sedan midnatt den 25 oktober har en intensiv svärm av jordbävningar inträffat nära Svartsengi, norr om Grindavík, med över 1000 jordbävningar med den största registrerade magnituden på 4,5. Under de följande dagarna fortsatte den seismiska aktiviteten...