Forbes - Extra förmåner i reseförsäkringen

Skrivet av Madeline Sharpe

11 mars 2023

Företag

Christopher Elliott skrev om SITATA i Forbes och beskrev nya tjänster som reseförsäkringar erbjuder. SITATA:s resevarningar och system för säkerhetsincheckning lyftes fram.

Jag frågade Adam St. John, VD för Sitataför att ge mig en uppfattning om hur dessa förmåner tillämpas på resor i verkligheten. Han sade att framtidsorienterade företag fokuserar på att omvandla försäkringar "från att bara reagera på dåliga situationer i efterhand till en tjänst som proaktivt hjälper dig att få en smidigare och bekymmersfri resa".

St John beskrev sitt företags ansträngningar för att förändra reseförsäkringen. Sitata har utvecklat en resevarningstjänst som använder en kombination av artificiell intelligens och ett team av riskanalytiker som övervakar världen för att upptäcka alla typer av händelser som kan utgöra ett hot eller avbrott för dina resor.

"När Ovidio Guzman arresterades i Mexiko, till exempel, gick en våg av våld genom landet", säger han. "När detta hände kunde vi upptäcka var våldet pågick och meddela alla Sitata-medlemmar så att de kunde hålla sig undan."

Företaget har också utvecklat en 24/7/365 "easy chat"-tjänst för alla medlemmar, som är ett bekvämt sätt för medlemmarna att få conciergehjälp för allt från ombokningar till akut resehjälp.

"Våra medlemmar behöver inte leta igenom formuleringar i policyn för att hitta ett avgiftsfritt nummer och sedan upptäcka hur komplicerat och frustrerande det är att ringa internationellt", tillägger St John. "Istället är vi bara några få knapptryckningar bort och kan snabbt svara via chatt eller sms."

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

Israel, Palestina och ditt försäkringsskydd

För närvarande har Sitata identifierat och kommunicerat med alla resenärer som berörs av de aktuella händelserna. Om du planerar att resa till Israel eller de palestinska territorierna inom en snar framtid, vänligen informera dig om följande. Vår försäkringsgivare, United...

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

Minskad seismisk aktivitet, varningar för vulkanutbrott kvarstår - Island

En svärm av jordbävningar Sedan midnatt den 25 oktober har en intensiv svärm av jordbävningar inträffat nära Svartsengi, norr om Grindavík, med över 1000 jordbävningar med den största registrerade magnituden på 4,5. Under de följande dagarna fortsatte den seismiska aktiviteten...