AI och resor: Revolutionerar sättet vi utforskar på

Skrivet av Phalguni Sharma

2 juni 2023

Hjälp | Företag | Teknik | Resor

Resebranschen omfamnar revolutioner för att kunna erbjuda exceptionella upplevelser och tjänster. När FinTech blomstrar genomgår resor och turism betydande omvandlingar.

Personanpassning är nu en ekonomisk "önskan". Eftersom ingen resa är den andra lik skräddarsys resetjänsterna för att tillgodose individuella önskemål. Varför betala för onödiga extrafunktioner? Från resplaner till reseförsäkringarkan resenärerna få allt skräddarsytt efter sina behov.

AI och resor

Tid på resande fot ska användas till att utforska, inte till att vänta. AI erbjuder omedelbar hjälp med flyguppdateringar, hotellbokningar och rekommendationer. Det förbättrar kundupplevelsen och stärker affärsverksamheten genom att utnyttja data och kundinsikter, vilket säkerställer konkurrenskraften på en trång marknad.

Med hjälp av data, aktuella resetrender och kunskap om kundernas val kan rese- och turistindustrin utforma sina erbjudanden därefter. Detta hjälper dem att förbli konkurrenskraftiga på en marknad full av valmöjligheter.

Många reseföretag har lagt till AI-drivna plugins för bättre assistans, t.ex. ChatGPT-plugins för bokningsplattformar

Förenklad reseplanering

Branschen har dragit stor nytta av den tekniska revolutionen, bland annat genom centraliseringen av alla processer, inklusive planering, research och inköp. Detta sparar tid och ansträngning samtidigt som det gör det lättare för turister att planera sina resor. År 2023 förväntas rese- och turistsektorn generera cirka $19 miljarder (US) i intäkter.

Tack vare dessa AI-verktyg kommer din tids- och energiförbrukning att vara minimal eftersom de hanterar all forskning åt dig. Med bara en tydlig begäran om vad du specifikt behöver, kan det hjälpa dig blixtsnabbt och utan krångel. Visst är det fantastiskt? Det finns tillfällen då vi inte kan söka efter en viss information som behövs. Då är dessa verktyg en livräddare eftersom de gräver igenom informationen och ger oss det vi behöver. Vill du veta vilka reserestriktioner eller krav som gäller för en viss destination? Du får det inom några sekunder. 

Tänk dig att du planerar att besöka en viss stad för första gången och att du är sugen på att utforska gatuköket där. Men gatukök finns på många ställen, vilka är de bästa? Hur många ställen finns det totalt? Vad har de att erbjuda? Finns det en stor variation? Om ja, vilken är då den bästa platsen? 

Lycka till om ditt mål är att bedriva djupgående forskning om detta. AI, å andra sidan, skulle behöva en grundlig uppmaning och skulle ge dig en lista över allt. Vilket enkelt och smart jobb. Om du redan har provat detta, ge dig själv en klapp på axeln. 

Resor och AI
Bildkälla: buildai.space

Enklare prisjämförelse

Frekventa resenärer vet hur dynamiska priserna kan vara. Det bästa är att veta att du har planerat en rolig resa till lägsta möjliga kostnad! Bli av med den tråkiga jämförelsen av plattformar och upptäck den perfekta tiden att göra inköp eller bokningar för din kommande semester! AI håller koll på konsumentbeteende, branschförväntningar och framväxande trender för att skapa det perfekta ögonblicket för dig. 

De två dyraste reserelaterade utgifterna är hotell och flyg. Att spara pengar här är en vinnande strategi eftersom du kan använda de extra pengarna till att förbättra din reseupplevelse. Det är därför vi rekommenderar att du bokar flyg och boende i förväg i stället för att vänta till sista minuten. Res klokt!

Det största problemet: Säkerhet

För att kunna resa med tillförsikt måste man se till att man är säker. Det sista en resenär vill är att bli rånad eller hamna i en farlig situation. Protester, strejker och andra incidenter är vanligt förekommande. Majoriteten av kidnappningar och rån riktas mot turister. Därför rekommenderas att du ser till din säkerhet och ständigt har hjälp till hands. Detta verkar vara en av de största farhågorna bland resenärer och nu har det tagits om hand. AI är nu beredd att hjälpa dig att avvärja även dessa omständigheter. 

En sådan tillämpning i Sitata. Den hjälper dig att få information om eventuella incidenter som kan orsaka störningar i resandet i din närhet, så att du kan känna dig trygg. Tillsammans med aktiva analytiker runt om i världen används AI för att hjälpa resenärer att få information om incidenter som kan vara farliga eller orsaka resestörningar för att ge en bättre reseupplevelse.

Slutsats

AI och resor har kommit långt och utvecklingen kommer inte att stanna av i första taget. Med ständiga framsteg och lärande kommer det att göra resandet ännu enklare. Låt oss använda denna teknik på ett klokt sätt och förhöja våra reseupplevelser.

Följ och gilla oss:

Relaterade artiklar

Må du ha en meningsfull Yom Kippur 

Må du ha en meningsfull Yom Kippur 

Yom Kippur, den heligaste dagen i den judiska kalendern, är en djupgående och reflekterande upplevelse, känd som försoningsdagen. Den symboliserar en djupgående förbindelse mellan individen och det gudomliga. Enligt judisk tradition ska man under Rosh Hashanah, även känd som...

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN MELLAN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN OCH HAITI

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN MELLAN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN OCH HAITI

SPÄNNINGAR VID GRÄNSEN DOMINIKANSKA REPUBLIKEN - HAITI På grund av en pågående konflikt om byggandet av en vattenkanal från en gemensam flod är situationen fortfarande spänd vid gränsen mellan Dominikanska republiken och Haiti. Myndigheterna i Dominikanska republiken har slutat utfärda visum...

Hur kan jag minska mitt koldioxidavtryck när jag reser?

Hur kan jag minska mitt koldioxidavtryck när jag reser?

Vi har hört att det finns ett hål i ozonlagret Se vad som spolas upp på stranden Och Herre, jag tror, från himlen till havet Vi tvingar Moder Natur på knä Så låt oss lämna lite blått ovanför oss Låt oss lämna lite grönt på marken Det är bara vårt att låna,...