Har jeg virkelig brug for en rejseforsikring, og hvad dækker den?

Skrevet af Phalguni Sharma

15. juli 2023

Teknologi | Rejser

Rejseforsikring opfattes måske blot som en formalitet af de fleste rejsende, men når det kommer til at redde dig i en nødsituation, indser du, hvilken helt det er. Der er visse forpligtelser, man skal overholde, før man rejser ind i et fremmed land, såsom at have hjemtransport og evakuering.

En rejseforsikring giver dig den nødvendige beskyttelse, når du rejser, uanset om du rejser alene eller med din familie (selv dit kæledyr!). Selvom vi forventer, at vores rejse skal være behagelig, kan vi ikke risikere vores liv eller ejendele i et fremmed land, hvor vi ikke kender nogen. Med den nye trend med digital nomadisme er det blevet endnu vigtigere at være dækket ind, når man rejser med sine værdigenstande. 

Vi spørger dig

Forestil dig, at du er på forretningsrejse, og din laptop bliver stjålet. Det kan godt være, at du på en eller anden måde kan deltage i dine seminarer og holde oplæg uden din laptop. Men at miste den på rejsen er en katastrofe. Ingen ønsker at lide et tab. En rejseforsikring kan hjælpe dig i sådanne tilfælde. Med et par ekstra kroner kan du nemt sikre dine ejendele.

Tab af dokumenter eller pas kan være en nedtur, når man er ude at rejse, og man aner måske ikke, hvad næste skridt er. Rejseforsikring spiller en afgørende rolle i sådanne tilfælde ved at træde til og give dig den rette assistance. 

Har du lejet en bil og kommer ud for en ulykke på rejsen? Ikke noget problem. Rejseforsikringen har din ryg. Fortæl os nu, hvad du synes om rejseforsikringer, er det en unødvendig udgift eller en livsnyder?

Hvad dækker en rejseforsikring?

Det bedste er, at med fremkomsten af Insurtech-industrien er forsikring kommet langt i forhold til at tilbyde det, der er bedst for kunderne. Det er klart, at det bedste for hver kunde ikke kan afgøres med et enkelt tilbud. En har måske brug for kæledyrsforsikring, en anden måske ikke. Én rejser måske for at få eventyrlige oplevelser, der omfatter aktiviteter som faldskærmsudspring, bungee jumping osv., og en anden rejser måske bare i forretningsøjemed. 

Alle rejsende har deres egne unikke behov, og derfor kommer rejseforsikringer nu med pakker, der kan tilpasses, så du kan vælge, hvad du har brug for dækning til. 

Hvorfor har du brug for en rejseforsikring?

Her er en liste over de ting, den dækker:

Medicinske udgifter

Medicinske ulykker kan ske når som helst og hvor som helst. Rejseforsikringen yder lægehjælp og dækker hospitalsudgifter, medicin, laboratorieundersøgelser og ambulance.

Personlig ulykke

Vi beder til, at intet går galt, men hvis uheldet skulle være ude, dækker rejseforsikringen permanent invaliditet og dødsfald ved ulykke. 

Nødevakuering og repatriering

Nødsituationer som politisk uro osv., der kan kræve øjeblikkelig evakuering, kan ikke bare grave et hul i din lomme, men efterlade dig med ingen. Rejseforsikring giver dig evakuering til et sikrere sted eller dit hjemland og hjemtransport fra situationer som disse, uden at du skal bruge dine penge på det.

Dækning af bagage

Rejseforsikringen dækker dine udgifter, hvis din bagage bliver væk, stjålet, forsinket eller håndteret forkert af din rejseudbyder, så dine ejendele bliver beskadiget. Hvis bagagen er forsinket, dækker rejseforsikringen også dine erstatningsgenstande - en redning, ikke sandt?

Afkortning og aflysning af rejse

Der er forskellige omstændigheder, der kan gøre det nødvendigt at afbryde din rejse før tid, og i nogle tilfælde kan du endda blive nødt til at aflyse dine planer før afrejse. I sådanne uheldige tilfælde dækker rejseforsikringen de udgifter, der er opstået på grund af ikke-refunderbare forudbetalte rejsearrangementer.

Forsinkelse af tur

Nogle gange er forsinkelser uundgåelige. Hvis din rejse bliver forsinket på grund af alvorlige vejrforhold, naturkatastrofer (jordskælv, oversvømmelse, orkan, tornado, tsunami osv.), industrielle aktioner, kapring, tekniske eller andre mekaniske fejl på fly eller transportmidler, og aflysningen eller udsættelsen på grund af sådanne fejl er helt uden for din kontrol, så kompenserer rejseforsikringen dig for din tabte tid. 

Ekstra omkostninger til rejse og ophold

Hvis du befinder dig i en nødsituation, der kræver hospitalsindlæggelse, kan du få ekstra omkostninger, fordi dine rejseplaner uventet er blevet ændret. Rejseforsikringen dækker ekstra omkostninger til rejse og ophold for at få dig tilbage til dit hjemland.

Familiebesøg

Det kan være rart eller nogle gange endda nødvendigt, at familiemedlemmer kommer og besøger dig i en nødsituation. Rejseforsikringen dækker udgifterne til to nære familiemedlemmer, der kommer og besøger dig, hvis du bliver indlagt på hospitalet under rejsen.

Tilbagelevering af børn

Hvis du pludselig bliver syg eller kommer til skade i udlandet og ikke er i stand til at tage dig af dine børn, dækker rejseforsikringen udgifterne til rejse og ophold for at få dem tilbage til dit hjemland.

Kontanthjælp til hospitaler

Nogle rejseforsikringer giver ekstra penge til daglige udgifter i tilfælde af, at du bliver indlagt på hospitalet.

Opfølgende pleje

Du kan få brug for yderligere lægehjælp, efter du er vendt tilbage til dit hjemland. Denne ydelse dækker ekstra lægeudgifter, der med rimelighed er afholdt umiddelbart efter udskrivning fra et hospital inden for 90 dage efter hjemkomsten til dit hjemland. Er du stødt på en forsikring, der tilbyder dette? Det har Sitata!

Tab af rejsedokumenter

At miste sit pas er værre end et mareridt. Rejsebeskyttelse hjælper dig i tilfælde af tab af vigtige dokumenter. Nogle generøse selskaber kan også tilbyde dig indkvartering, mens du behandler dine dokumenter.

Personligt erstatningsansvar

Når man rejser i udlandet, er det vigtigt at overveje det personlige ansvar nøje, da det sikrer, at hverken du eller andre lider under konsekvenserne af eventuelle utilsigtede fejl. Ved at tegne en rejseforsikring kan du få dækning i det uheldige tilfælde, at du forårsager en ulykke eller skade på en andens ejendom. Derudover giver rejseforsikringen også beskyttelse mod eventuelle juridiske udgifter, der måtte opstå som følge heraf.

Dækning af udlejningsbiler

Når man skal leje en bil, er det vigtigt nøje at vurdere omfanget af den dækning, som ens nuværende bilforsikring giver. Denne vurdering er især vigtig, når man rejser internationalt, da der kan være begrænsninger eller udelukkelser i dækningen. For at sikre ro i sindet og minimere potentielle komplikationer kan det være et fornuftigt valg at undersøge muligheden for en tillægsforsikring.

Hvad er mere med rejseforsikring?

For ikke at gå glip af det, er der forsikringsselskaber, der tilbyder ekstra tjenester som flyovervågning, sikkerhedsdeling, læge på forespørgsel osv. for at gøre din rejseoplevelse lettere. Sitata Travel Protection Plan er en af disse udbydere, der tilbyder det, du rent faktisk har brug for, når du rejser. Deres proaktivitet gør, at du ikke skal vente i dagevis på at få din erstatning, så du kan nyde din rejse fuldt ud.

Forsøgt Sitata rejsebeskyttelse endnu? Tjek det ud nu!

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

På nuværende tidspunkt har Sitata identificeret og kommunikeret med alle rejsende, der er berørt af de begivenheder, der finder sted. Hvis du planlægger at rejse til Israel eller de palæstinensiske områder i den nærmeste fremtid, bedes du være opmærksom på følgende. Vores underwriter, United...

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

En sværm af jordskælv Siden midnat den 25. oktober har der været en intens sværm af jordskælv nær Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerede jordskælv med den største registrerede styrke på 4,5. I løbet af de følgende dage fortsatte den seismiske aktivitet...

Vær ikke en kalkun i denne højtid!

Vær ikke en kalkun i denne højtid!

Feriesæsonen er en tid, hvor man spreder glæde, forkæler sig selv med lækkerier og skaber minder, der vil vare hele livet. Men midt i den festlige stemning og de funklende lys er der også den uundgåelige stress med at navigere i overfyldte lufthavne, håndtere...