Tarvitsenko todella matkavakuutuksen ja mitä se kattaa?

Kirjoittanut Phalguni Sharma

heinäkuu 15, 2023

Teknologia | Matkailu

Useimmat matkustajat saattavat pitää matkavakuutusta pelkkänä muodollisuutena, mutta kun se pelastaa sinut hätätilanteessa, ymmärrät, miten suuri sankari se on. Ennen vieraaseen maahan saapumista on noudatettava tiettyjä velvoitteita, kuten kotiuttamista ja evakuointia.

Matkavakuutus tarjoaa tarvittavan suojan matkustaessasi, matkustitpa sitten yksin tai perheesi (jopa lemmikkisi!) kanssa. Niin paljon kuin odotammekin, että matkastamme tulee miellyttävä, emme voi riskeerata henkeämme tai omaisuuttamme vieraassa maassa, jossa ei ole tuttuja. Digitaalisen nomadismin uuden trendin myötä on entistäkin tärkeämpää, että matkalla on turvassa arvotavarat. 

Me pyydämme sinua

Kuvitellaan, että olet työmatkalla ja kannettavasi varastetaan. Saatat jotenkin onnistua osallistumaan seminaareihin ja pitämään esitelmän ilman kannettavaa tietokonettasi. Mutta sen menettäminen matkalla on katastrofi. Kukaan ei halua kärsiä tappiota. Matkavakuutus voi auttaa tällaisissa tapauksissa. Muutamalla ylimääräisellä rahalla voit turvata tavarasi helposti.

Asiakirjojen tai passin katoaminen voi olla ikävä asia matkalla, ja saatat olla neuvoton seuraavan askeleen suhteen. Matkavakuutus on tällaisissa tapauksissa ratkaisevassa asemassa, sillä se auttaa ja tarjoaa sinulle oikeaa apua. 

Vuokrasitko auton ja jouduit matkalla onnettomuuteen? Ei hätää. Matkavakuutus on tukenasi. Kerro nyt, mitä mieltä olet matkavakuutuksesta, onko se turha meno vai elämän ilo?

Mitä matkavakuutus kattaa?

Tässä on paras osa, kun Insurtech-ala on tullut esiin, vakuutus on kulkenut pitkän matkan tarjotakseen asiakkailleen parhaan mahdollisen hyödyn. Kullekin asiakkaalle parasta ei tietenkään voida päättää yhdellä ainoalla tarjouksella. Yksi saattaa tarvita lemmikkivakuutuksen ja toinen ei. Yksi saattaa matkustaa saadakseen seikkailukokemuksia, joihin kuuluu esimerkiksi laskuvarjohyppyjä ja benjihyppyjä, ja toinen saattaa matkustaa vain työmatkalle. 

Jokaisella matkustajalla on omat yksilölliset tarpeensa, joten matkavakuutuksissa on nykyään räätälöitävissä paketteja, joista voit valita, mitä varten tarvitset vakuutusturvaa. 

Miksi tarvitset matkavakuutuksen?

Tässä on luettelo asioista, jotka se kattaa:

Sairauskulut

Sairausvahinkoja voi sattua milloin ja missä tahansa. Matkavakuutus tarjoaa lääketieteellistä apua ja vakuutusturvaa, kuten sairaalakuluja, lääkkeitä, laboratoriotestejä ja ambulanssikuluja.

Henkilökohtainen tapaturma

Rukoilemme, ettei mikään mene pieleen, mutta jos ikävä tapaus sattuu, matkavakuutus kattaa pysyvän työkyvyttömyyden ja tapaturmaisen kuoleman. 

Hätäevakuointi ja kotiuttaminen

Hätätilanteet, kuten poliittiset levottomuudet, jotka saattavat vaatia välitöntä evakuointia, voivat paitsi kaivaa reiän taskuusi, jättää sinut myös tyhjäksi. Matkavakuutus tarjoaa sinulle evakuoinnin turvallisempaan paikkaan tai kotimaahasi ja kotiuttamisen tällaisista tilanteista ilman, että rahasi menevät siihen.

Matkatavaroiden suoja

Matkavakuutus korvaa kulut, jos matkatavarasi katoavat, varastetaan, viivästyvät tai matkanjärjestäjäsi käsittelee niitä väärin, mikä aiheuttaa vahinkoa tavaroillesi. Jos matkatavarat myöhästyvät, matkavakuutus kattaa myös korvaavat tavarat, eikö olekin pelastus?

Matkan lyhentäminen ja peruuttaminen

Erilaiset olosuhteet voivat edellyttää matkan ennenaikaista päättämistä, ja joissakin tapauksissa sinun on ehkä jopa peruutettava suunnitelmasi ennen lähtöä. Tällaisissa ikävissä tilanteissa matkavakuutus kattaa kulut, jotka aiheutuvat ennalta maksetuista matkajärjestelyistä, joita ei voi palauttaa.

Matkan viive

Joskus viivästyksiä ei voi välttää. Jos matkasi viivästyy vakavien sääolosuhteiden, luonnonkatastrofien (maanjäristys, tulva, hurrikaani, tornado, tsunami jne.), työtaistelutoimenpiteiden, kaappauksen, lentokoneen tai kulkuneuvon teknisten tai muiden mekaanisten vikojen vuoksi ja jos matkan peruuntuminen tai lykkääminen tällaisesta syystä ei ole täysin sinun hallinnassasi, matkavakuutus korvaa menetetyn ajan. 

Matkoista ja majoituksesta aiheutuvat lisäkustannukset

Jos joudut hätätilanteeseen, joka vaatii sairaalahoitoa, sinulle saattaa aiheutua lisäkustannuksia, koska matkasuunnitelmasi ovat yllättäen muuttuneet. Matkavakuutus kattaa ylimääräiset matka- ja majoituskustannukset, jotta pääset takaisin kotimaahasi.

Perheen vierailu

Perheenjäsenten voi olla mukavaa tai joskus jopa välttämätöntä tulla mukaan hätätilanteessa. Matkavakuutus kattaa kahden lähimmän perheenjäsenen kustannukset, jos joudut sairaalaan matkan aikana.

Lasten palauttaminen

Jos satut sairastumaan tai loukkaantumaan äkillisesti ulkomailla etkä pysty huolehtimaan lapsistasi, matkavakuutus korvaa matka- ja majoituskustannukset, jotka aiheutuvat lasten palauttamisesta kotimaahasi.

Sairaalan käteiskorvaus

Jotkut matkavakuutukset tarjoavat ylimääräistä päivittäistä käyttörahaa, jos joudut sairaalaan.

Seurantahoito

Saatat tarvita lisää lääkärinhoitoa palattuasi lähtömaahasi. Tämä etuus kattaa ylimääräiset sairaanhoitokulut, jotka aiheutuvat välittömästi sairaalasta kotiutumisen jälkeen 90 päivän kuluessa lähtömaahan palaamisesta. Oletko törmännyt vakuutukseen, joka tarjoaa tämän? Sitatalla on!

Matkustusasiakirjojen menetys

Passin menettäminen on pahempaa kuin painajainen. Matkustusturva auttaa sinua tärkeiden asiakirjojen katoamisen varalta. Jotkut avokätiset voivat myös tarjota sinulle majoituksen, kun käsittelet asiakirjojasi.

Henkilökohtainen vastuu

Ulkomaille matkustettaessa on erittäin tärkeää ottaa henkilökohtainen vastuu tarkkaan huomioon, sillä se varmistaa, että sinä tai muut eivät joudu kärsimään tahattomien virheiden seurauksista. Hankkimalla matkavakuutuksen voit saada vakuutusturvan onnettomuuden tai jonkun muun omaisuuden vahingoittumisen varalta. Lisäksi matkavakuutus antaa turvaa myös mahdollisista oikeuskuluista, jotka voivat aiheutua.

Vuokra-auton vakuutusturva

Ajoneuvoa vuokrattaessa on tärkeää arvioida huolellisesti nykyisen autovakuutuksesi tarjoaman vakuutusturvan laajuus. Tämä arviointi on erityisen tärkeää, kun matkustat kansainvälisesti, sillä vakuutusturvaa voidaan rajoittaa tai sulkea pois. Mielenrauhan takaamiseksi ja mahdollisten komplikaatioiden minimoimiseksi lisävakuutuksen ottaminen voi olla järkevä valinta.

Mitä muuta matkavakuutus sisältää?

On olemassa vakuutusyhtiöitä, jotka tarjoavat lisäpalveluita, kuten lennonseurantaa, turvallisuuden jakamista, lääkärin tilausta jne. helpottaakseen matkakokemustasi. Sitata travel protection plan on yksi tällainen tarjoaja, joka tarjoaa sitä, mitä todella tarvitset matkustaessasi. Sen ennakoiva toiminta ei pakota sinua odottamaan päiviä korvausvaatimuksen saamiseksi, jotta voit nauttia matkastasi täysillä.

Kokeiltu Sitata Travel Protection vielä? Tarkista se nyt!

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...